27. Dan narcisa: I ove vas godine očekuju razgovor s liječnicima, mobilni mamograf i narcise koje će vas podsjetiti na prevenciju raka dojke

Dan narcisa

Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena – raka dojke – te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.

Upravo s tom misijom Hrvatska liga protiv raka, Grad Zagreb i Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozivaju sve građane da im se pridruže na 27. Danu narcisa, u subotu 25. ožujka od 10 do 13 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.

U sklopu 27. Dana narcisa na Trgu bana Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda. Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će mamografiju obaviti već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled.

Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.
FOTO: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Rak dojke je najčešća vrsta raka kod žena

Kampanja se odvija i diljem Hrvatske te će mnoge osobe u rukama imati stručke narcisa i edukativne letke. U njima će moći pročitati načine zaštite od najčešće zloćudne bolesti u ženaraka dojke – a Dan narcisa je nakon toliko godina održavanja, prema riječima prof. dr. Eljuge, utemeljitelja istog, postao u pravom smislu riječi hrvatski.

Rak dojke je najčešće zloćudno sijelo u žena. Svake godine oboli blizu 3.000 žena, ali zadnjih se godina bilježi pad smrtnosti.

Pridružite im se na Trgu bana Jelačića u subotu 25. ožujka!

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske lige protiv raka.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu