Trening u uredu by Motus Melior: Vježbe za ruke i ramena

trening u uredu

Loše držanje dovodi do različitih bolnih stanja pa i do ozbiljnijih problema s kralježnicom. Prilikom sjedenja često smo u vrlo nezahvalnim položajima za naša leđa, vrat i ramena. Ukoliko se uz dugotrajno sjedenje nedovoljno krećemo i ne vježbamo, sigurno imamo slab mišićni tonus. Zato je potrebno odvojiti svega nekoliko minuta svaki dan tijekom radnog vremena kako bismo utjecali na tonus gornjeg dijela leđa i ramena te spriječili neželjene posljedice dugotrajnog sjedenja i lošeg držanja.

Vježba za ramena, prsa, ruke i stabilizaciju trupa

Slijedi primjer vježbe ‘sklek na povišenju’ kojom ćete aktivirati više mišićnih skupina:

  • oslonite se na radni stol držeći ruke i noge opružene i u širini ramena
  • učvrstite trbuh i stražnjicu te pokušajte zadržati tijelo ravnim
  • pregibanjem laktova ravnomjerno spuštajte tijelo do doljnje sklek pozicije pazeći pritom da stisnete trbuh kako ne biste ‘propali’ u donjem dijelu leđa
  • Ponovite pokret 10 puta za redom u 3-4 serije s kraćim pauzama.

vježbe za ruke i ramena u ureduvježbe za ruke i ramena u uredu

Pokušajte izvoditi ovu vježbu svakodnevno, a ukoliko osjećate jaču napetost u leđima i ramenima priuštite sebi kvalitetnu masažu koja će vas riješiti i fizičke i psihičke napetosti.

Sportski i rehabilitacijski centar Motus Melior svakodnevno razvija nove metode treninga kako bi trening bio dostupan i prilagođen svima. U centru Motus Melior moguće je dobiti i ‘out-of-house’ program vježbanja napravljen u skladu s navikama i životnim stilom klijenata. Za dodatne informacije svakako nas kontaktirajte na broj telefona 01-5802-031 ili emailom na info@motus-melior.hr.

Članak objavljen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu