Čak 1.300 posjetitelja iz 22 države svijeta posjetilo je Hrvatski festival hodanja! Evo što je posebno oduševilo one koji su sudjelovali

Hrvatski festival hodanja

Petu godinu zaredom u Otočcu i Gospiću održana je manifestacija Hrvatski festival hodanja, koja je u Liku privukla nikad veći broj hodača.

Ove godine bilo ih je oko 1.300 iz čak 22 države svijeta, što najviše govori o međunarodnoj popularnosti Festivala koji se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna.

Jedna je to od 29 europskih ruta koje su dio velike obitelji International March League – IML, zbog čega su oba dana gradovi bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi, a koji su uživali hodajući rutama imena Tesla i Gacka.

International March League - IML
FOTO: Hrvatski festival hodanja

Prisustvovali su ljudi iz cijelog svijeta

Velika je to međunarodna obitelj zaljubljenika u šetnje te su tako u Lici ugostili hodače iz 22 zemlje, a osim iz Norveške, Finske, Nizozemske i drugih europskih zemalja, također su prisustvovali i hodači iz Amerike, Australije, Japana, Koreje i s Tajvana, dok su grupe iz Belgije i s Tajvana došle u Liku 10-ak dana ranije.

Grupe hodača pomno i dugo su se pripremale za ovaj Festival, što najbolje pokazuje grupa s Tajvana koja je na svojim kabanicama tiskala specijalne posvete s hrvatskim motivima. Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, i to na svim jezicima. Smještajni kapaciteti Like isto su popunjeni, što je pokazatelj važnosti događanja za cijelu zajednicu.

Organizatori su oduševljeni ovogodišnjim uspjehom Festivala
FOTO: Hrvatski festival hodanja

Sudionici Festivala sukladno pravilima IML-a dobit će pečate, a nakon sakupljenog određenog broja pečata od IML-a će dobiti značke. Organizatori su oduševljeni ovogodišnjim uspjehom Festivala na svim razinama, a naročito činjenicom da interes za Festival raste iz godine u godinu, dok su prijave za iduću godinu već uveliko počele.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatskog festivala hodanja.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatski festival hodanja

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu