Majčina dušica (Thymus vulagris)
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Majčina dušica i timijan su dvije vrlo srodne i slične biljke. U kuhanju se više koristi timijan iako su im djelovanja na organizam ista, kao i okus.
Timijan se upotrebljava za jela od mahunarki, krumpira, juhe i umake (naročito od rajčica). Majčina dušica neutralizira masnoću i korisna je za probavu i pluća.
Djeluje na rastvaranje sluzi i ublažava grčeve i kašalj. Djeluje antiseptički. Dobro se slaže s lovorom, celerom, peršinom, češnjakom i mažuranom te se najviše koristi u pripremi jela sredozemne kuhinje.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Recepti za doručak, ručak i večeru
Jelovnik za masnu jetru: Nutricionistica otkriva kako trebaju izgledati obroci
- Zrinka Babić
- 7 min čitanja
Članak objavljen: