Slasno osvježenje
Kolač s ribizlom: Sezona je crvenih bobica prepunih vitamina C! Spremite ih u biskvitu za koji vam ne trebaju jaja ni mlijeko
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Pred vama je osvježavajući ljetni kolač s ribizlom koji je sada u sezoni. Priprema se 15-ak minuta, a najveći dio je čekanje da se ispeče i ohladi. Možete ga čuvati u hladnjaku i 4 – 5 dana, ako izdržite. 🙂
Sastojci su dostatni za kalup promjera 25 x 35 cm.
Sastojci:
- 300 g ribizla
- 500 g sojinog jogurta
- 180 g tofua
- 50 g maslinovog ulja
- 150 g biljnog mlijeka s okusom vanilije
- 120 g šećera
- 3 jušne žlice chia sjemenki
- 200 g pirovog brašna (bijelog)
- 10 g praška za pecivo
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije.
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Chia sjemenke namočite 15-ak minuta u biljnom mlijeku.
- Pirovo brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo.
- Tofu, jogurt, maslinovo ulje, šećer i ekstrakt vanilije usitnite u blenderu te pomiješajte sa chiom.
- U tako dobivenu smjesu lagano umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo te ulijte u kalup obložen papirom za pečenje.
- Polovicu ribizla utisnite duboko u smjesu, a ostatak posipajte po površini.
- Pecite 30 – 40 minuta.
- Kolač s ribizlom servirajte dobro ohlađen, a po želji ga možete posipati listićima mente.
U slast!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Poslušajte Momčila Otaševića i stručnjake te besplatno izmjerite PSA
- Nova Studio
- 1 min čitanja
Članak objavljen: