Obrezani muškarci – jesu li bolji u seksu?

obrezani muskarci

Premda obrezanost ne utječe na funkcioniranje penisa ili libido, činjenica je da se tim postupkom uklanja polovina kože na vrhu penisu što dovodi do gubitka neuroreceptora koji su jako osjetljivi na lagano dodirivanje.

Zahvat najčešće proizlazi iz tradicionalnih ili vjerskih uvjerenje i u skladu s tim obavlja se u ranom djetinjstvu. Vrlo rijetko se obrezivanje izvodi na odraslom muškarcu ili kasnijoj dobi.  S obzirom da se većina obrezivanja napravi dok je muškarac beba, nije moguće utvrditi stvarne seksualne gubitke pošto takvi muškarci nemaju mogućnost usporediti osjećaj seksualne osjetljivosti  prije i poslije obrezivanja.

Obrezivanje smanjuje seksualnu osjetljivost

Posljedice obrezivanje pogađaju muškarce i žene. Žene uglavnom preferiraju obrezane muškarce jer je obrezani penis estetski privlačniji i ženama se doima svježiji.

Međutim, ne postoje točni dokazi na koji način obrezanost utječe na žensko zadovoljstvo i postizanje vrhunca. Zapravo su istraživanja po tom pitanju vrlo podijeljene. Neke znanstvene studije  iznose tvrdnje da su žene duplo nezadovoljnije s obrezanim muškarcima, dok  druge znanstvene studije tvrde da nema neke značajne razlike. No većina se slaže da obrezivanje smanjuje seksualni senzibilitet obaju partnera.

Kožica penisa erogeno je tkivo koje poboljšava seksualni osjećaj spolnog organa za vrijeme seksa. U glaviću se isprepliću različiti živci, stoga stalna izloženost glavića vanjskim podražajima kod obrezanih muškaraca dovodi do smanjenja osjetljivosti na dodir. Što potvrđuju rezultati istraživanja na muškarcima koji su obrezani u odraslog dobi nakon spolne aktivnosti. Ispitivanjem je utvrđeno da se osjećaj seksa za muškarce znatno promijenio nakon obrezivanja u odnosu na vrijeme kad je njihov penis bio neobrezan.

Kod obrezanih muškaraca najosjetljiviji dio penisa je dio na kojem se nalazi  sam rez od obrezivanja. Svaki kirisški postuoak ima i svoje negativne strane, pa tako ukoliko je u postupku obrezivanja uklonjeno više tkiva moguća je pojava problema bolnih erekcija u poznim godinama.

Pozitivni učinci obrezivanja

Kod neobrezanog muškarca postoje veći izgleda sa nakupljanje tekućine u prostoru između glavića i kožice što stvara pogodno okruženje za nastanak i širenje bakterija.

Žene čiji su partneri neobrezani imaju veće šanse za obolijevanje od vaginalne kandidioze.  Osim toga puno je lakše prenijeti spolno prenosive bolesti poput HPV-a i HIV-a na partnericu ako je partner neobrezan.

Za više informacija pročitajete : “Humani papiloma virus (HPV) – uzroci, simptomi, prevencija i liječenje

Bol za vrijeme spolnog odnosa

Žene koje imaju partnere s neobrezanim penisom mogu iskusiti bol za vrijeme odnosa ukoliko imaju problema s vlažnošću, dok je obrezani penis  gladak i lakše klizi.

Kako glavić obrezanog muškarca manje osjetljiv prilikom stimulacije dodiri moraju biti snažniji, stoga su obrezani muškarci divlji u seksu, prilikom masturbacije te oralnog i analnog seksa.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.90 / 5   10

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Obrezan muskarac, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Obrezani muškarci – jesu li bolji u seksu?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.