Kako živjeti život kao avanturu?

sreća

Ako vam se život pretvorio u monotonu i predvidljivu rutinu, probudite avanturistički duh u sebi i kreirajte trenutke uzbuđenja, promjene, izazova… koji će vam ponovno pobuditi onaj osjećaj životne radosti i leptirića u trbuhu:

Izađite iz zone komofra

Ako iz dana u dana budete posjećivali ista mjesta, viđali se s istim ljudima, jeli istu vrstu hrane, išli na isto mjesto na odmor svake godine… život vam se može pretvoriti u rutinu i postati monoton.

Odvažite se i posjetite restoran ili kafić u vašem mjestu u kojem niste bili, probajte nešto iz internacionalne kuhinje (poput kineske, tajlandske, indijske…), ako kuhate, eksperimentirajte s novim namirnicama, receptima i začinima u kuhinji, posjetite neku drugu destinaciju na odmoru, upoznajte se i komunicirajte s novim i drugačijim ljudima, upišite tečaj nekog stranog jezika ili naučite novu vještinu.

Ako imate želju raditi svoj posao iz snova ili započeti svoju poslovnu djelatnost, počnite aktivno raditi na ostvarenju svojih snova. Započnite štedjeti novac za to egzotično putovanje o kojem sanjate već dugo godina.

Upitajte osobu koja vam se sviđa da ode s vama na spoj. Ako ste u vezi ili u braku iznenadite svog partnera romantičnom večerom, putovanjem za vikend ili ulaznicama za koncert ili film.

Učinite nešto odvažno poput bungee jumping-a, kratkog nastupa pred nekoliko tisuća ljudi, tečaja trbušnog plesa ili snimite svoj video i postavite ga na You Tube…Važno je da to što učinite pomakne vaše “granice”, što god to za vas značilo.

Stara mudra izreka kaže da je promjena “začin života”. Usudite se izaći iz svoje zone komfora i začinite svoj život novim iskustvima, okusima, mirisima, uzbuđenjem, avanturama, brzim otkucajima srca i adrenalinom.

Neka vam svakoga dana bude posebna prilika

Nemojte dopustiti da vam dani, tjedni i godine prolaze u iščekivanju posebne prilike. Kreirajte sami posebnu priliku.

Iznenadite partnera posebnom večerom, obucite tu lijepu haljinu koju ste čuvali u ormaru za “posebne prilike”, upalite svijeće i uživajte…

Kreirajte sami posebnu priliku

Ako nemate partnera možete učiniti nešto posebno za sebe i osjećati se kao da je posebna prilika: kupite si neku lijepu sitnicu, kozmetički preparat, napravite pedikuru ili si priuštite masažu, odlazak kozmetičaru ili frizeru, otputujte negdje sami…

Svakog vam dana može biti posebna prilika ako naučite uživati u sitnicama koje vas čine radosnim.

Budite prisutni u sadašnjem trenutku

Poznata zen-poslovica glasi “Kada šetaš, šetaj. Kada jedeš, jedi”.

Vrlo često smo toliko zadubljeni u naše misli da prebivamo u prošlosti koju ne možemo vratiti i promijeniti ili u budućnosti o kojoj možemo samo maštati toliko da propuštamo biti prisutni u sadašnjem trenutku i potpuno uživati u onome što jesmo, gdje jesmo i s kim jesmo sada.

Kako biti prisutan u sadašnjem trenutku?

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu