Novogodišnje odluke koje ćete lako održati

Novogodišnje odluke

Budimo iskreni, nemamo svi vremena, novca ili motivacije da redovito posjećujemo teretanu ili volontiramo, iako bismo to sigurno željeli.  No, to ne znači da ne možemo donijeti smislene novogodišnje odluke i za promjenu ih se držati. Evo nekoliko ideja kako započeti.

Pošaljite pismo ili razglednicu

Postoji nešto stvarno predivno u otvaranju pisma. U današnjem svijetu koji ovisi o društvenim mrežama, pravo je osvježenje dobiti pismo ili razglednicu od osobe koju volimo. Jednom mjesečno pošaljite nekom pismo i dokažite da zbilja mislite o njemu/njoj.

Doniranje odjeće
FOTO: Shutterstock

Donirajte

Znate onu hrpetinu odjeće koju nikad ne nosite? Zašto je ne biste donirali? Postoje ljudi kojima bi sigurno dobro došla, a vama samo zauzima mjesto u ormaru. Također, ako doma imate staklenku u kojoj skupljate sitniš, napravite dobro djelo i donirajte taj novac nekoj humanitarnoj udruzi.

Recite “hvala”

Većina nas govori hvala svakodnevno, ali, također, kod većine je riječ o navici, a ne o iskrenoj zahvalnosti. Uložite mrvicu dodatnog napora da pokažete drugima da ste im zbilja zahvalni. Na primjer, ostavite poruku za uredsku čistačicu koja svakodnevno prazni vaše smeće i održava radnu okolinu čistom i urednom.

Višekratne vrećice
FOTO: Shutterstock

Koristite manje plastičnih vrećica

Negativni učinci plastične vrećice na okoliš nadilaze njihove prednosti. Držite vrećicu za višekratnu upotrebu u automobilu ili u torbici, tako da je uvijek imate uz sebe.

Manje vremena provodite na mobitelu

Znamo, nemoguće je zauvijek ignorirati mobitel, ali naučite se kontrolirati i uložite napor da ga koristite što manje kada ste na obiteljskom ručku ili nekom drugom važnom događaju. Usredotočite se na ljude oko vas, uvijek možete provjeriti svoj e-mail kasnije.

Napravite sami, umjesto da kupujete već gotovo

Većina nas kupuje hranu i piće koje smo vrlo lako mogli i sami napraviti. Vrijeme je da prestanete to raditi. Ako počnete sami pripremati hranu, ne samo da ćete uštedjeti novac, nego ćete najvjerojatnije biti zdraviji.

Šetnja
FOTO: Shutterstock

Šetajte barem 20 minuta dnevno

Otiđite svaki dan u šetnju na minimalno 20 minuta ili sjednite na klupu u parku i čitajte knjigu. Vaše emocionalno zdravlje bit će vam zahvalno.

Dogovorite termin kod doktora

Nemojte više odgađati posjet doktoru ili zubaru. Dogovorite rutinski pregled i obavite pretrage. Ako znate da vam je zdravlje dobro, lakše ćete obavljati sve ostale svakodnevne poslove.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu