Jutarnji seks doprinosi zdravlju i boljem raspoloženju

jutarnji sex

Muškarci ujutro imaju najvišu razinu testosterona i zato se nerijetko bude s erekcijom, pogotovo oni mlađi. Većina će ih reći da voli jutarnji seks. Kod žena situacija s jutarnjim seksom nije toliko jednostavna i ovisit će o njihovom raspoloženju, a postoje žene koje generalno vole ”jutarnju gimnastiku” i one koje nisu ”jutarnji tipovi”.

Bez obzira u koju god kategoriju vi spadate dobro je da znate kako jutarnje vođenje ljubavi nije samo zabava nego da ima i pozitivno djelovanje na naše zdravlje. Evo razloga zbog kojih biste trebali naviti budilicu da vas probudi 10 minuta ranije.

Aerobni ljubavni trening

Jutarnji seks je idealan aerobni trening kojim u sat vremena sagorijevate 300 kalorija. Kada je vani ružno vrijeme, a vi želite obaviti aerobni trening možete trčanje zamijeniti seksom. Određene ”zahtjevnije” poze pomoći će vam da oblikujete razne mišiće na tijelu.

Seks i imunitet

Seksualna aktivnost jača imunitet. Istraživanja su pokazala da seks 2 ili 3 puta tjedno jača sposobnost organizma da se obrani, ali isto tako da seks 5 puta tjedno lagano slabi tu sposobnost. Iz toga zaključujemo da niti sa seksom ne treba pretjerivati. Zanimljivo, masturbacija ne utječe na imunitet.

jutarnji seks

Jutarnji seks i koncentracija? 

Jedno drugo istraživanje koje se bavilo problemom manjka fokusa i koncentracije pokazalo je da jutarnji seks ima pozitivan utjecaj na umne sposobnosti. On pomaže da donosimo bolje odluke, da brže razmišljamo i da na poslu budemo bolje fokusirani na rad.

Seks opušta i poboljšava raspoloženje

Osobe koje redovito upražnjavaju seks manje su podložne stresu. Seksualne radnje reguliraju razinu hormona što nam pomaže da na stresne situacije bolje odreagiramo. Jutarnji seks zato je odličan uvod u dan u kojem očekujemo puno događanja. Nakon jutarnjeg seksa bit ćemo bolje raspoloženi i više ćemo se smijati.

Smanjivanje boli i jačanje mišića

Još neke od dobrobiti seksa su da njime možemo smanjiti bolove. Endorfin koji se izlučuje tijekom seksa i nakon njega prirodan je analgetik. Tijekom seksa oslobađa se i testosteron koji pomaže razvoj mišića.

Ima li jutarnji seks i neku manu?

Jutarnji seks donosi puno toga dobroga za vaše zdravlje i kvalitetu života. Ipak, ima on i mane. Mi smo se uspjeli sjetiti čak dvije. Prva, nakon sexa muškarcima se ponekad spava, što je ujutro nezgodno. Druga, za ovo nam nije trebalo istraživanje da zaključimo, oni koji prakticiraju jutarnji seks češće kasne na posao.

Članak objavljen:

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu