Djevica (23.8-22.9) – opće karakteristike

djevica- horoskop

Djevica spada u zemljane znakove horoskopa. Riječ je o najopreznijem znaku horoskopa koji uvijek obraća pozornost i na najmanje detalje te pomno analizira sve detalje prije donošenja ikakve odluke.

Povučene i suzdržane, nikad u društvu ne vode glavnu riječ. Pripadnici ovog znaka su inteligentni, kritični i prilagodljivi, a ono što im nedostaje je intuicija, maštovitost i samopouzdanje. 

Ništa ne prepuštaju šansi. Vrlo su nježne, ali često vrlo zatvorene osobe za vanjski svijet pa djeluju distancirano i hladno.

Prednosti: odane, analitične, ljubazne, vrijedne, praktične

Nedostaci: sramežljive, pretjerano kritične

Karakteristike Djevice:

  • skeptične
  • nefleksibilne
  • hladne
  • odane
  • precizne

Djevica – Posao

Djevice su vrlo inteligentne osobe koje imaju izvrsno pamćenje i analitičan um. Marljive i odgovorne odlične su u poslovima rješavanja problema, organizaciji,  kao i radom s umom i rukama.

Njihova potreba za pomoći čovječanstvu najbolje ih služi ako se odluče postati liječnici, medicinske sestre ili psiholozi.

Nekad znaju biti čangrizave i kritične prema kolegama, no rado će uskočiti i pomoći. 

Djevica – Ljubav & Sex

Na početku bilo kakvog odnosa Djevice su vrlo oprezne i suzdržane, potrebno je određeno vrijeme da se opuste i pokažu osjećaje. O ljubavi nerado govore, ipak je to područje u kojem teško prevlada njihova racionalnost.

Kompatibilnost Djevice s drugim horoskopskim znakovima ovisi isključivo o sposobnosti partnera da im pruža ljubav i osjećaj sigurnosti kako bi se oni otvorili i pokazali svoje mekano i ranjivo srce. Rijetko će imati izravne izjave o ljubavi, ali intimnost će im donijeti sve ljepote emocionalnog samoizražavanja.

Uvijek biraju stabilne odnose kao i partnere koje mogu slijedite upute i uvjete koje oni sami postave. 

Rijetko će imati seksualna iskustva s različitim ljudima jer se moraju osjećati važnim nekome kako bi pronašli potpuni fizički užitak. Njihova promjenjiva priroda prevlada samonametnuta moralna ograničenja i seksualne granice. 

Kako zavesti muškarca Djevicu?

Muškarac rođen pod znakom Djevice najčešće je konzervativan i konvencionalan te suzdržan u pokazivanju osjećaja, no voli flertovati. Traži iskrene i smirene žene koje će odgovarati njegovim visokim kriterijima.

Odgovaraju mu maštovite, jake i dinamične žene. Premda muževan, svejedno će pobjeći ako ga uplašite svojom agresivnošću. Nije pretjerano strastven ni dominantan ljubavnik kao ni veliki pobornik trajnih veza.

Ovisan je o svom radu pa ga to može učiniti teškim partnerom za zajednički život. 

Njegov razum upravlja i njegovim ljubavnim životom, kako biste ga zaveli potrebna je kombinacija senzualne seksualnosti, inteligencije i pozitivnog pogleda na svijet.

Kad jednom osvojite njegovo srce, osvojili ste ga zauvijek, međutim preferiraju ostati neženje.

Kako zavesti ženu Djevicu?

Žene rođene pod znakom Djevice vrlo su zahtjevne i izbirljive u izboru partnera. Traže partnere koji će ih cijeniti i poštovati. Upravo zbog te težnje perfekcionizmu često ostaju neudane i nesposobne za čvrste veze.

Imaju veliku sposobnost prepoznati laž i u tom slučaju je sposobna izbrisati osobu u potpunosti iz svog života.

Djevice posjeduju određenu senzualnost koju može probuditi samo čovjek prema kojem ima iskrene osjećaje. Zbog svog pomalo hladnog držanja uvijek zakomplicira odnose.

Znakovi s kojima se Djevica najbolje slaže: Bik, Rak, Škorpion, Jarac, Ribe

Sretni brojevi: 5, 14, 15, 23, 32

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: djevica, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu