Ovan (21.03.-20.4) – opće karakteristike

ovan horoskop

Ovan je prvi znak s kojim započinje horoskopska godina. Ovaj vatreni znak se često veže uz ratnike, akciju, vođe i fizičku aktivnost. Osobe rođene u ovom znaku posjeduju jednu dozu sebičnosti i djetinjeg duha. Vrlo su energični, snažni i odlučni. Ovan slavi život sa svojim iskrenim, zaraznim optimizmom i ljubavlju za avanturom. 

Voli dokazivanje i ulogu vođe pa kontinuirano traži nove izazove prepune dinamike, uzbuđenja i konkurencije, kako u socijalnim druženjima tako i u poslovnim okruženjima. Njima upravlja nagon, stoga su im reakcije ponekad nepromišljene i nagle.

Zbog svoje nestrpljivosti, brzo shvaćaju i djeluju.

Ovnovi su vrlo organizirani znakovi, sposobni istovremenom izvršavanju i nekoliko zadataka. 

Upoznajte sebe ili vaše partnere u nastavku.

Prednosti: hrabar, odlučan, samouvjeren, entuzijastičan, optimističan, iskren i strastven

Nedostaci: agresivan, impulzivan, nestrpljiv i učestalih promjena raspoloženja

Karakteristike Ovna:

  • muževan
  • pozitivan
  • avanturist
  • hrabar
  • ambiciozan
  • brzopletost

Ne razmišlja puno o prošlosti, pogled mu je uvijek usmjeren u idealnu budućnost čiji je on nosilac. 

Ovan – Posao

Poduzetni i ambiciozni najbolje se osjećaju u ulozi vođe i nadređenih. Izvrsni su u davanju naredbi i uputa, ali nisu dobri u izvršavanju tuđih.  Dovoljni su sami sebi, pa njihov takmičarski dug ne poznaje suradnju i timski rad.

Ako uživaju u tom što rade i vole svoj posao ništa ih neće spriječiti da ostvare svoj maksimum.

Karakterizira ih golema energija i ustrajnost pa uvijek teže vodećim pozicijama. Ne propuštaju prilike, to je vrijeme kad se pokažu u svom punom sjaju. 

Ovan – Ljubav & Sex

Energični, odlučni i samouvjereni, ovnovi pokazuju otvoreno svoje osjećaje te neće oklijevati otići na najnepovoljnija mjesta u potrazi za ljubavlju. S njima partner uvijek zna na čemu je. Najbolje se slaže s drugim strastvenim i aktivnim znakovima. Nikad se ne zadovoljavaju s polovičnim rješenjima.

Vrlo je koketan i obožava flertovanje kao pravi lovac. Možete očekivati da se takve karakteristike nastave i u braku. Konstantno traže pozornost kad su u nekom odnosu, zanemarivanje ga može ozbiljno ugasiti. 

Kako osvojiti muškarca Ovna?

Otvoren i direktan ne ustručava se preuzeti inicijativu i pristupiti osobi koja mu je privukla pažnju. Osvaja klasičnim direktnim i vatrenim pristupom bez okolišanja. Ključ osvajanja Ovna je samostalnost stoga je uvijek u potrazi za jakom partnericom koja će mu biti izazov na psihičkoj i fizičkoj razini.  Vodite računa da su Ovnovi ti koji biraju i koji trebaju napraviti prvi korak u suprotnom izgube interes i pobjegnu.

Sklon je atraktivnim i privlačnim osobama koje drže do svog izgleda. Obožava biti u ulozi lovca i potruditi se za osvajanje svog “plijena”.  

Zbog svog buntovnog i divljeg duha često imaju mnogo seksualnog iskustva. Ovan voli eksperimentirati dovodeći ljubavne i seksualne maštarije do limita, pa seks s Ovnovima nikad nije dosadan.

Njihova strastvena narav i spremnost istraživanju čini ih zanimljivim ljubavnicima. Obožavaju isprobavati seksualne poze u kojima mogu pokazati svoju dominaciju.

U krevetu su usredotočeni sami na sebe i često ne misle na partnericu.

Kako osvojiti ženu Ovna?

Žene rođene u ovom znaku su jednako strastvene i osvajački nastrojene kao i muškarci Ovnovi. Kad uoče svoj plijen bez previše okolišanja će preuzeti inicijativu i učiniti sve potrebno da pokažu svoju otvorenu seksualnu prirodu. Možete očekivati žene velikih seksualnih apetita koje će to pokazati kad je prikladan trenutak.

Nisu tipične žene kad je riječ o seksu, one su svjesne svog seksualnog nagona i mogu biti prilično neosjetljive u trenutku fizičke intimnosti. Apsolutno im je neprihvatljiv odnos koji ne zadovoljava njihove seksualne potrebe.

Žena u znaku Ovna traži pravog muškarca koji će je znati ukrotiti. Očekuju od svoje voljene osobe da inicira i odgovori na ljubav i koketiranje.

Ako ste se zaljubili u ženu Ovna tada ste vrlo hrabar i sretan muškarac.

Žene u ovom znaku vječno žude za svojim princom na bijelom konju. Ukoliko se osjeti pritisnuta, bježi glavom bez obzira. 

Lako prekidaju ljubavne veze i lako zaboravljaju svoje bivše.

Znakovi s kojima se Ovan najbolje slaže: Strijelac, Lav, Vodenjak, Blizanci, Vaga

Sretni brojevi: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.90 / 5   10

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Horoskop, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu