Bik (20.4.-20.5) – opće karakteristike

bik horoskop

Bik je zemljani znak koji ima sposobnost vidjeti stvari iz prizemljene i realistične perspektive. Njihova tvrdoglavost se može protumačiti kao predanost dovršavanju započetih zadataka. Poznati su po svojoj praktičnosti, senzualnosti i ambicioznosti. 

Osobe rođene pod znakom Bika uvijek su spremne pomoći obitelji, prijateljima i potrebitima, čak i ako to znači određene poteškoće i gubitke za njih same. Vrlo su pouzdani tako da vas neće ostaviti razočaranim.

Bikovi mogu biti nevjerojatno tvrdoglavi i nefleksibilni u svom pristupu. Ako im ponuđeni logički argumenti ne odgovaraju, jednostavno odbijaju slušati. 

Često su usmjereni samo na sebe i žele da se cijeli svijet okreće oko njih. Zbog svoje samodopadnosti nisu u mogućnosti primijetiti i shvatiti tuđe osjećaje. Jednom kad ga uzrujate postaje pravi razjaren bik i ruši sve pred sobom.

Mogu biti vrlo skloni porocima.

Prednosti: strpljiv, predan, odgovoran, stabilan, oprezan

Nedostaci: tvrdoglav, posesivan, nije spreman na kompromise

Karakteristike Bika:

  • velikodušan
  • prizemljen
  • samostalan
  • uporan
  • lijen
  • materijalan

Bik – Posao

Bikovi su odlični zaposlenici koji su vrlo predani poslu. Stabilnost je ključ razumijevanja njihove radne okoline. Njihova društvenost i držanje omogućuje veliki broj suradnika. 

Predstavnici znaka Bika obično vole novac i naporno će raditi da to i ostvare. U svom nastojanju da osiguraju svoju budućnost i zadrže određenu sliku sebe skloni su materijalizmu.

Imaju tendenciju biti dobri financijski menadžeri.

Neuspjesi i zastoji im ne smanjuju pozitivno raspoloženje. Kad se usredotoče na određeni projekt u potpunosti mu se predaju. 

Bik – Ljubav & Sex

Riječ je o vrlo lojalnim ljudima koji ne vole iznenadne promjene, kritike i nametanje osjećaja krivnje od strane partnera. Bez obzira na to što su ovisni o tuđim emocijama, imaju sposobnost donijeti glas razuma u nezdravim i kaotičnim ljubavnim situacijama.

Jednom kad im nešto zapadne za oko uložit će sve napore da to i dobiju. Ne udvaraju napadno, već kroz ležeran razgovor i poklanjanje pažnje.

Kako bi pronašli ljubav, moraju promijeniti svog pogled ili napraviti promjenu u svom sustavu vjerovanja i vrijednostima.

Bikovi imaju posesivnu prirodu koja se pretvara u ljubomoru i ogorčenje.

Kako osvojiti muškarca Bika?

Ako ste u potrazi za jakim, odanim i velikodušnim ljudima, Bik je vaš odabir. Pouzdan i strpljiv uvijek u potrazi za uzvraćenim emocijama. Ako želite osvojili muškarca Bika potrebno je strpljenje i vrijeme kako biste izgradili povjerenje. 

Najčešće ne vole plačljive žene koje uvijek tjeraju po svom i ne slušaju. Nisu pretjerano romantični, ali znaju ugoditi svojim partnericama.

Osim što mogu biti agresivni, njihova tvrdoglavost je ponekad nepodnošljiva. 

Muškarcu u ovom znaku je vrlo bitan seks.

Bikovi ne mogu oprostiti izdaju. Kako bi se napokon skrasio s partnericom, mora se osjećati sigurno u odnosu.

Kako osvojiti ženu Bika?

Žene rođene u znaku Bika imaju vatrenu narav koja napada kad se osjeća isprovocirano. Čvrste, odlučne i tvrdoglave stavove ne želi mijenjati za nikog. Ne pokušavajte se igrati s njenim osjećajima ili manipulirati jer će vam brzo pokazati gdje su vrata. Uz nju ne postoje nepredviđena razočaranja.

Zbog težnje za  sigurnosti neće pustiti bilo koga u svoj život. Ako je želite osvojiti morate biti strpljivi i stabilni poput stijene. 

Nisu sklone avanturama i fantazijama već stvarnim i pravim odnosima. Romansa je važna stavka u njenom životu. 

Kod odabira partnera vrlo joj je važna inteligencija partnera. 

Znakovima  s kojim se Bik najbolje slaže: Rak, Djevica, Jarac, Ribe, Škorpion

Sretni brojevi: 2, 6, 9, 12, 24

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu