Prirodno sredstvo za čišćenje podova – recept

čišćenje

Ako ste primijetili da vi i vaši ukućani često kašljete ili imate alergijske reakcije, osipe i iritacije na koži, uzrok se može skrivati na mjestu gdje ga najmanje očekujete: u vašem domu, točnije u bocama sredstava za čišćenje.  

Posebno trebate biti na oprezu ako imate malu djecu koja se često igraju na podu kojeg ste “očistili” ili ukoliko na istom hodate bosi. Predlažemo vam da napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova, koje će divno mirisati i potpuno je neškodljivo za zdravlje vas i vaših ukućana.

Prirodno sredstvo za čišćenje
Foto: Pixabay

Potrebni sastojci:

Za izradu ovog sredstva za čišćenje podova možete upotrijebiti bilo koje eterično ulje s antibakterijskim svojstvom (eterično ulje limuna, naranče, lavande, ružmarina, čajevca…). Možete koristiti samo jedno ulje ili kombinaciju više njih, ovisno o vašim preferencijama.

Prije nego što uzmete pribor za čišćenje, napravite sredstvo u većoj kanti ili posudi od:

  • 1 čaše jabučnog octa,
  • 10 kapi eteričnog ulja s antibakterijskim svojstvom,
  • 1.5 litre tople vode (ne kipuće!).

Upute:

Dobro izmiješajte sve sastojke i s njima očistite podove u domu. Podovi će biti čisti, a vaš dom će divno mirisati na citruse, čajevac, lavandu ili ružmarin (ovisno o odabiru eteričnog ulja).

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.38 / 5   16

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: ciscenje parketa prirodno, čišćenje parketa prirodnim sredstvima, prirodna sredstva za čišćenje podova, prirodno sredstvo za ciscenje parketa, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu