Previše sjedite? Smartphone može vam pomoći da se krećete više!

aplikacija za smartfon

Nova pilot studija pokazuje da podsjetnici na smartphone uređajima potiču ljude da se više kreću.

Fizička neaktivnost povećava rizik od prekomjerne težine i pretilosti te je povezana s povećanim rizikom od raka, navodi American Cancer Society. Također ističu da su Amerikanci u prosjeku neaktivni čak osam budnih sati dnevno.

Sudionici u istraživanju su nosili prijenosne uređaje koji su mjerili količinu kretanja kroz sedam dana koliko je trajalo istraživanje.

Dio sudionika je dobivalo podsjetnike o zdravstvenim rizicima sjedilačkog načina života te poruke koje su ih trebale potaknuti da se kreću više. Drugi dio skupine ispitanika nije primao podsjetnike.

Kretanje

Rezultati pilot istraživanja su pokazali da je skupina koja je dobivala podsjetnike bila 3 posto aktivnija tijekom promatranog razdoblja od sedam dana u usporedbi s onima u koji nisu dobivali podsjetnike.

To znači da su bili 25 minuta dnevno aktivniji od ljudi koji nisu primali obavijesti na svoje smartphone uređaje.

Studija je objavljena u časopisu Journal of Medical Internet Research te se istraživači nadaju da će se njihova saznanja poslužiti kao početna točka nekog većeg i sveobuhvatnijeg istraživanja.

Članak objavljen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu