Akupunktura i glavobolja

Akupunktura-glava1

Medicinska akupunktura je izuzetno uspješna kod svih vrsta glavobolja, a po istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, tretman akupunkturom je prva metoda liječenja kod migrenoznih glavobolja.

Kako je u redakciju stiglo dosta upita oko tretmana akupunkture protiv glavobolje, zamolili smo dr. Vesnu Gorički iz centra akupunkture i homeopatije da nam pojasni tretman. U nastavku prenosimo odgovor.

Glavobolja je subjektivni simptom. Sa stajališta kineske medicine, uzroci glavobolje su najčešće emocionalnog podrijetla (produženi stres, frustracije), disbalans u prehrani, deficit životne energie.

Akupunkturnim tretmanima djeluje se na čitav organizam i nije važno koja je vrsta glavobolje.

Terapija glavobolje

U terapiji se preporučuje napraviti 10 tretmana, 23 puta tjedno, te terapiju ponoviti za otprilike godinu dana, što je individualno i ovisi o pacijentu. U našem Centru ne radimo klasičnu akupunkturu iglama, već laser penom, što znači da je tretman potpuno bezbolan i traje otprilike 20 minuta. Ovisno o uzroku glavobolje, terapiju akupunkturom kombiniramo s termomasažnim krevetom. Kombiniramo i Scenar terapiju.

Točke koje se stimuliraju u terapiji glavobolje nalaze se na nogama, rukama i glavi.

I ovo bi vas moglo zanimati: 5 prirodnih lijekova protiv glavobolje.

Akupunkturom protiv alergije

Zanimalo nas je što je s alergijama, mogu li se one riješiti aromaterapijom pa smo opet priupitali dr. Gorički. Problemi alergije rješavaju se akupunkturom s visokim postotkom uspjeha. Akupunkturni tretmani protiv alergija se rade u ciklusu od 10 tretmana kroz nekoliko godina.

Već u samom početku drastično se smanjuju simptomi i većina pacijenata ne uzima antihistaminike. Nije važno o kojoj se vrsti alergije radi, jer se akupunkturom djeluje na cijeli organizam. Tretmani mogu početi i u tijeku alergijskih reakcija.

Članak uređen:

Saznajte više o migreni u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o alergijama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o glavobolji u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: lijecenje igama, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Akupunktura i glavobolja

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. ja sam prošla tretman akupunkture protiv alergije (ne kod ove doktorice) i potpuno sam se riješila alergije na ambroziju. Već je prošlo gotovo 8 godina kako uopće nemam nikakve simptome – potpuno sam zdrava… a mogu reći da su se usput i neki drugi zdravstveni problemi riješili (neredovna menstruacija)

  2. Pozdrav, zanima me mogu li se problemi s alergijom riješavati akupunkturom?