Akupunktura i glavobolja

Akupunktura-glava1

Medicinska akupunktura je izuzetno uspješna kod svih vrsta glavobolja, a po istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, tretman akupunkturom je prva metoda liječenja kod migrenoznih glavobolja.

Kako je u redakciju stiglo dosta upita oko tretmana akupunkture protiv glavobolje, zamolili smo dr. Vesnu Gorički iz centra akupunkture i homeopatije da nam pojasni tretman. U nastavku prenosimo odgovor.

Glavobolja je subjektivni simptom. Sa stajališta kineske medicine, uzroci glavobolje su najčešće emocionalnog podrijetla (produženi stres, frustracije), disbalans u prehrani, deficit životne energie.

Akupunkturnim tretmanima djeluje se na čitav organizam i nije važno koja je vrsta glavobolje.

Terapija glavobolje

U terapiji se preporučuje napraviti 10 tretmana, 23 puta tjedno, te terapiju ponoviti za otprilike godinu dana, što je individualno i ovisi o pacijentu. U našem Centru ne radimo klasičnu akupunkturu iglama, već laser penom, što znači da je tretman potpuno bezbolan i traje otprilike 20 minuta. Ovisno o uzroku glavobolje, terapiju akupunkturom kombiniramo s termomasažnim krevetom. Kombiniramo i Scenar terapiju.

Točke koje se stimuliraju u terapiji glavobolje nalaze se na nogama, rukama i glavi.

I ovo bi vas moglo zanimati: 5 prirodnih lijekova protiv glavobolje.

Akupunkturom protiv alergije

Zanimalo nas je što je s alergijama, mogu li se one riješiti aromaterapijom pa smo opet priupitali dr. Gorički. Problemi alergije rješavaju se akupunkturom s visokim postotkom uspjeha. Akupunkturni tretmani protiv alergija se rade u ciklusu od 10 tretmana kroz nekoliko godina.

Već u samom početku drastično se smanjuju simptomi i većina pacijenata ne uzima antihistaminike. Nije važno o kojoj se vrsti alergije radi, jer se akupunkturom djeluje na cijeli organizam. Tretmani mogu početi i u tijeku alergijskih reakcija.

Članak objavljen:

Saznajte više o migreni u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o alergijama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o glavobolji u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu