Medicinsko-biokemijski laboratorij Medikola otvorio svoja vrata na novoj lokaciji u Čakovcu, Franca Prešerna 13.

Medical researcher dripping blood into a test tube

Laboratorij je opremljen sofisticiranom opremom najnovije generacije renomiranih proizvođača poput Roche-a i Sysmex-a, čime je osigurana brzina, pouzdanost i točnost laboratorijskih nalaza, a kako bi pacijenti koji gravitiraju ovom laboratoriju dobili rezultate laboratorijskih pretraga u što kraćem vremenu.

Laboratorij u svojoj ponudi ima široku paletu pretraga, poput ženskih i muških spolnih hormona (pri planiranju trudnoće je svakako bitan Anti-Mullerov hormon koji ukazuje na funkciju i rezerve jajnika), metabolita, alergijskih pretraga (inhalatornih i nutritivnih), pretraga s područja transfuziologije (krvna grupa i RH faktor) te osnovnih hematoloških pretraga.

Pacijenti se prilikom svakog dolaska uvode u računalni sustav putem dodijeljenog bar koda i vodi se evidencija svih pretraga obavljenih u laboratoriju, tako da je moguće praćenje i usporedba svih napravljenih nalaza.

Rezultati svih pretraga (osim nekolicine specifičnih) gotovi su unutar 90 minuta od uzorkovanja krvi te nije potrebna prethodna najava. Nalazi se šalju e-mailom, faksom ili poštom isti dan, osim za neke specifične pretrage koje se ne rade rutinski.

Stručni tim uz koji možete brinuti o prevenciji

Tim laboratorija Medikola svojom stručnošću i pristupom osigurava pacijentima najvišu razinu profesionalne brige o zdravlju.

Laboratorijskim analizama krvi i urina u sklopu sistematskog pregleda moguće je preventivno pratiti stanje u organizmu, kako bi se eventualna odstupanja otkrila u ranoj fazi bolesti. Mogućnost mjerenja, primjerice tumorskih biljega, daje uvid u moguće bolesti i promjene u organizmu, dok je određivanjem hitnih laboratorijskih pretraga, posebno srčanih biomarkera moguće pratiti hitna stanja, primjerice kardiovaskularnih i cirkulatornih oboljenja (hs-Troponin T, NT-proBNP, D-Dimeri i dr.).

Za sve pacijente su osigurana parkirna mjesta te pristup za invalide.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na:

www.medikol.hr

info@medikol.hr

labos.ck@medikol.hr

072 12 12

040 638 513

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Getty Images

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu