Kako izazvati povraćanje?

povracanje

Ukoliko ste pojeli nešto što niste trebali, popili ste previše  ili jednostavno trebate isprazniti želudac- pred vama je jedno intenzivno iskustvo zvano povraćanje.

Evo par savjeta koji će vam pomoći da se dobro ispovraćate:

  • Ukoliko vam je već mučno povraćanje možete potaknuti razmišljajući o masnoj i teškoj hrani.
  • Ukoliko vam se povraća, a nemate što jer ste prethodno već sve ispovraćali, onda trebate piti puno tekućine pa ćete opet imati što za ispovraćati.
  • Ukoliko vam baš i nije mučno, mučninu možete izazvati tako da popijete pola litre ili, ako to možete, čak i litru mlake zasoljene vode. Jako je važno da je voda slana i mlaka jer će to potaknuti povraćanje.
  • Jedan od uvijek djelotvornih načina za izazivanje povraćanja je da gurnete dva prsta, kažiprst i srednjak, duboko prema grlu i s njima nadražujte ulaz u grlo.
  • Probajte duboko udahnuti prije povraćanja kako vam ne bi ponestalo zraka.

Zanimljivost: U staroj indijskoj medicini se preporučuje izazvati povraćanje jednom tjedno kako bi se želudac očistio.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.97 / 5   147

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako povratiti, kako povracati, kako povratiti na silu, kako se ispovracati, kako povratiti hranu, kako najlakse povratiti, kako povratiti hranu na silu, kako izazvati povracenje, izazivanje povračanja, kako na silu povratiti, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu