Iza nas je prvi Medikor Health Day: Vrhunski stručnjaci i poznata fitness lica promovirali zdrav način života

Prije par dana Medikor, moderna tvrtka specijalizirana za prodaju i distribuciju medicinskih uređaja te proizvoda za zdrav i ugodan život, održala je svoj prvi Medikor Health Day.

O čemu se točno radi? Riječ je o događaju koji je organiziran povodom Svjetskog dana srca, 29. rujna, te ujedno i uspješno završene rujanske kampanje koja je za cilj imala skrenuti pažnju javnosti koja ima više od 30 godina na važnost brige o zdravlju.

U sklopu Medikor Health Day-a održano je predavanje i stručno savjetovanje kardiologa prof. dr. Hrvoja Pintarića te diskusija s osnivačem Coach4You programa Goranom Špaletom na temu “Kako koristeći moderne medije komunikacije ključne zdravstvene poruke mogu doprijeti do mlađe populacije?”.

FOTO: Medikor

Događaj su također podržali vrhunski stručnjaci iz područja zdravstva, farmacije i medija, te razna poznata lica sa scene fitnessa i promoviranja zdravog načina života kao što su Kristian Rauch, Borna Butijer i Tea Kravarščan.

Sam događaj je produžetak sada već popularne Medikor online platforme za edukaciju pod imenom Medikor eventi, koja također okuplja brojne zdravstvene stručnjake kao predavače s ciljem edukacije o zdravstvenim temama, ali u digitalnom obliku.

Iva Kovačević Pihler, glavna operativna direktorica tvrtke Medikor, je rekla:

Online edukacijska platforma slijed je svjetskih trendova, no naš je cilj, zajedno s našim partnerima, kreirati edukacijsku platformu s ciljem informiranja i promocije stručne edukacije – namijenjenu svim zdravstvenim radnicima, ali i preventivnu edukaciju namijenjenu općoj javnosti.
FOTO: Medikor

Stručno medicinsko osoblje mjeri krvni tlak, glukozu, težinu i postotak masnog tkiva u tijelu

Prisjetimo se, Medikor specijalizirana prodavaonica u Tratinskoj ulici 58 otvorila je svoja vrata novom konceptu 2019. godine, a svojim uređenjem odgovara svjetskim trendovima u zdravstvu i ljekarništvu donoseći moderan health store u kojem ćete se osjećati ugodno i posebno.

Pročitajte što je o cilju same kampanje rekao Špaleta, finalist novog avanturističkog serijala Survivor i osnivač Coach4You programa:

Prije svega, jako sam sretan što sam imao priliku sudjelovati u ovakvoj kampanji. Zdravlje i zdrav način života su nešto čime se inače bavim te iz tog razloga podržavam svaku kampanju koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti tjelovježbe i utjecaju koji društvene mreže mogu imati na pozitivnu promjenu u društvu. Primjećujemo trend fizičke neaktivnosti kod djece i mladih ljudi. Ako ne krenemo s edukacijom o potrebi za kretanjem i zdravim načinom života kod najmlađih, teško možemo očekivati da će biti fizički aktivni u kasnijoj životnoj dobi. Kardiovaskularne bolesti su velik problem današnjice i to ne samo kod ljudi starije životne dobi, već se ta granica spušta sve niže. Najlakši način kako možemo prevenirati kardiovaskularne bolesti je promjena životnih navika, više kretanja, nutritivno bogata prehrana te redovni pregledi. Bolest nije nešto što se događa nekima drugima i negdje daleko, nego svi trebamo krenuti od sebe i vidjeti što možemo učiniti za naše zdravlje i zdravlje naših najbližih.
FOTO: Medikor

Svi uzvanici su također imali mogućnost savjetovališta za zdravlje u sklopu prodavaonice, gdje na Medikor stanici za provjeru zdravlja stručno medicinsko osoblje mjeri vaš krvni tlak, glukozu, težinu i postotak masnog tkiva u tijelu.

Podsjećaju da trenutno traje i akcijska pogodnost na sve OMRON tlakomjere u iznosu od 20 % popusta. Akcija traje do 3. listopada, a čitavu ponudu možete pogledati ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Medikor

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu