Što je Tensilen, kako djeluje i gdje ga kupiti?

zadovoljstvo

Što je Tensilen?

Tensilen je potpuno prirodan proizvod, dodatak prehrani, koji u svom sastavu sadrži sve ono što sadrži i naš organizam, ali ponekad u nedovoljnim količinama. Riječ je o aminokiselini S-adenozil L-metionin i kompleksu vitamina B. U nastavku, ispitat ćemo na koji način sinergija SAMe aminokiseline i kompleksa vitamina B može pozitivno utjecati na ljudsko raspoloženje.

S – adenozil L – metionin

tensilen

S – adenozil L – metionin predstavlja amino kiselinu koja se u organizmu formira iz metionina i ATP-a (adenozin trifosfata) u reakciji koja je katalizirana metionin – adenoziltransferazom . Osnovna funkcija SAMe u organizmu je transmetilacija; odnosno SAMe predstavlja glavnog donora metil grupe u većini metaboličkih reakcija. Kao glavni kosupstrat u reakcijama nastanka neurotransmitera, direktno utječe na sintezu serotonina, dopamina i NA (noradrenalina), kao i na samu osjetljivost receptora živčanih stanica. Znanstveno je dokazano da smanjenje i neravnotežu serotonina, dopamina i NA u organizmu direktno utječe na nastanak depresije kao i na različite promjene raspoloženja.

Dodatni unos i kompenzacija SAMe-a u ljudskom organizmu namijenjena je širokoj populaciji ljudi koji su svakodnevno izloženi nekoj vrsti stresa, neredovitom načinu prehrane, nedostatku fizičke aktivnosti, nedostatku vremena i preobimnosti obaveza jer ciljana aminokiselina direktno utječe na popravljanje općeg fizičkog stanja, općeg duševog stanja i socijalnog ponašanja što dovodi do boljeg raspoloženja, smanjenja umora, stresa i osjećaja iscrpljenosti.

Kompleks B vitamina

Vitamini B skupine su esencijalni nutrijenti, topivi u vodi, s brojnim važnim zadaćama u ljudskom organizmu. Neophodni su za proces stvaranja energije, metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, prijenos živčanih impulsa, stvaranje krvnih stanica, pravilan rad jetara i probavnog sustava te zdravlje kože i kose. Isto tako valja spomenuti da je čak 20 posto od svih vrsta depresivnih stanja povezano s manjkom jednog ili više vitamina iz skupine B kompleksa.

Naše raspoloženje, pamćenje, motiviranost i osjećaj zadovoljstva određuju neurotransmiteri.  Neurotransmiteri su kemijske tvari pomoću kojih neuroni u mozgu komuniciraju poput serotonina, dopamina ili acetilkolina. Ovi neurotransmiteri nastaju od proteina, točnije aminokiselina (koje su sastavni dio proteina). Upravo su vitamina B kompleksa igraju važnu ulogu u njihovoj sintezi.

Gdje kupiti Tensilen?

U ljekarnama i nekim webshopovima.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.93 / 5   162

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tensilen, tensilen tablete, tensilen cijena, tensilen cijena u bih, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu