Video: Doznajte kako izgledaju životi oboljelih od epilepsije

epilepsija

Čak 40 tisuća Hrvata boluje od nekog oblika epilepsije. Crne su brojke objavljene 14. veljače, na nacionalni dan oboljelih od ove bolesti. Maja je jedna od njih, a s epilepsijom se bori od rođenja.

Članak uređen:

Saznajte više o epilepsiji u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o glavobolji u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Video: Doznajte kako izgledaju životi oboljelih od epilepsije

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
 1. Poštovani,

  čitajući postavljene članke vezane za neurološko oboljenje/stanje poznato kao epilepsija i epileptičkim napadajima, tragao sam za još jednom “sitnicom” koja je vjerujem duboko uvriježena u svijest ljudi a to je (kako je sam nazivam) reagiranje pri epileptičkom napadaju “po sistemu ključ u ruke”. To je ona situacija kada dobijete epi napadaj a većini prisutnih je prva reakcija kao prva pomoć prisilno stavljanje ključeva u ruku! Volio bih čuti mišljenje stručnjaka neurologa/epileptologa o tomu da li je to čisti mit ili samo reakcija okoline zbog nekih drugih utjecaja: možda panike, straha što bi se još moglo zbiti, nedovoljna educiranost i sl.
  Ukoliko se radi o mitu i nečemu od čega unesrećenom nema pomoći, rado bih napisao jedan stručni članak vezan za ovu temu (magistrirao sam na temu Posttraumatska forma epilepsije).

  I sam imam dijagnosticiran posttraumatski oblik epilepsije sa povremenim parcijalnim napadajima; dakle bez generalizacije samih napadaja. mislim da bi ovakve “dodatne” činjenice, pored uzimanja svakodnevne medikamentozne teerapije, EEG registracije i sl. mnogima bile od koristi.
  Srdačan pozdrav i nadam se vašemu odgovoru,

  Vedran Stanić, MA