Zdravi topli napitci koji će vas ugrijati ovu zimu

čaj za prostatu

Donosimo listu toplih i zdravih pića u kojima ćete uživati ovu zimu i koji su odlični za svakodnevnu konzumaciju!

Čaj od cimeta

Ako se zbog hladnog vremena osjećate mrzovoljno, isprobajte pijuckati topli čaj od cimeta. Ovaj čaj ima brojne prednosti; on poboljšava sveukupno ljudsko zdravlje, od prevencije dijabetesa do ubrzanja razgradnje masti u tijelu.

Čaj od kamilice

Ova beskofeinska klasika među biljnim čajevima je savršena za ispijanje poslije večere, kada je potrebno malo topline prije odlaska u krevet.

Prema WebMD, kamilica čaj ima antioksidanse koji mogu pomoći u prevenciji komplikacija od dijabetesa, koje uključuju gubitak vida, oštećenje živaca te oštećenje bubrega.

Kava

Kava je na lošem glasu, ali potpuno nezasluženo. Naime, kava se inače preporučuje, ali u umjerenim količinama (maksimalno dvije šalice na dan) – nažalost većina voli popiti malo više od toga.

Međutim, istraživanja pokazuju da postoje mnoge zdravstvene prednosti ispijanja crne kave bez šećera. Ona može štititi od dijabetesa, Parkinsonove bolesti i bolesti jetre.

Ako ste zabrinuti o sadržaju kofeina, kava bez kofeina nudi iste povlastice!

Kava

Zdrava vruća čokolada

I vruća čokolada može biti zdrava! Evo kako;  koristite biljno mlijeko, tamnu čokoladu i nezaslađen kakao u prahu.

Tamna čokolada je prepuna antioksidansa, tako da će vam jedna šalica vrućeg kakaa pomoći da jasnije razmišljate, a endorfini i serotonin će popraviti vaše raspoloženje.

Čaj od đumbira

Ovaj  čaj potiče probavu i može pomoći s bilo kakvim nemirima, koji imaju tendenciju buknuti kad postane hladno. Možete zasladiti čaj od đumbira s malo meda, koji će umiriti grlo.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ne samo da ima nizak sadržaj kofeina, ali je također ispunjen katehinom; antioksidansom koji može spriječiti oštećenja stanica. Istraživanja pokazuju da zeleni čaj može poboljšati protok krvi, pa čak i smanjiti kolesterol.

Članak uređen:

Vodič kroz najbolje čajeve:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zdravi topli napitci koji će vas ugrijati ovu zimu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.