Zdravi topli napitci koji će vas ugrijati ovu zimu

čaj za prostatu

Donosimo listu toplih i zdravih pića u kojima ćete uživati ovu zimu i koji su odlični za svakodnevnu konzumaciju!

Čaj od cimeta

Ako se zbog hladnog vremena osjećate mrzovoljno, isprobajte pijuckati topli čaj od cimeta. Ovaj čaj ima brojne prednosti; on poboljšava sveukupno ljudsko zdravlje, od prevencije dijabetesa do ubrzanja razgradnje masti u tijelu.

Čaj od kamilice

Ova beskofeinska klasika među biljnim čajevima je savršena za ispijanje poslije večere, kada je potrebno malo topline prije odlaska u krevet.

Prema WebMD, kamilica čaj ima antioksidanse koji mogu pomoći u prevenciji komplikacija od dijabetesa, koje uključuju gubitak vida, oštećenje živaca te oštećenje bubrega.

Kava

Kava je na lošem glasu, ali potpuno nezasluženo. Naime, kava se inače preporučuje, ali u umjerenim količinama (maksimalno dvije šalice na dan) – nažalost većina voli popiti malo više od toga.

Međutim, istraživanja pokazuju da postoje mnoge zdravstvene prednosti ispijanja crne kave bez šećera. Ona može štititi od dijabetesa, Parkinsonove bolesti i bolesti jetre.

Ako ste zabrinuti o sadržaju kofeina, kava bez kofeina nudi iste povlastice!

Kava

Zdrava vruća čokolada

I vruća čokolada može biti zdrava! Evo kako;  koristite biljno mlijeko, tamnu čokoladu i nezaslađen kakao u prahu.

Tamna čokolada je prepuna antioksidansa, tako da će vam jedna šalica vrućeg kakaa pomoći da jasnije razmišljate, a endorfini i serotonin će popraviti vaše raspoloženje.

Čaj od đumbira

Ovaj  čaj potiče probavu i može pomoći s bilo kakvim nemirima, koji imaju tendenciju buknuti kad postane hladno. Možete zasladiti čaj od đumbira s malo meda, koji će umiriti grlo.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ne samo da ima nizak sadržaj kofeina, ali je također ispunjen katehinom; antioksidansom koji može spriječiti oštećenja stanica. Istraživanja pokazuju da zeleni čaj može poboljšati protok krvi, pa čak i smanjiti kolesterol.

Članak uređen:

Vodič kroz najbolje čajeve:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: zdravi topli napitak, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zdravi topli napitci koji će vas ugrijati ovu zimu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.