Zapečeni špinat s pinjolima i mozzarellom – recept

zapeceni-spinat-s-mozzarellom

Sastojci:

  • 1000 g mladog špinata,
  • 150 g mozzarelle,
  • 50 g pinjola,
  • par režnjeva češnjaka,
  • svježi bosiljak,
  • 4 žlice maslinovog ulja,
  • sol i papar po ukusu.

Priprema

  1. Špinat očistite, skuhajte u lagano posoljenoj vodi par minuta i dobro ocijedite. Vatrostalnu posudu premažite s dvije žlice maslinovog ulja i pospite sitno sjeckanim češnjakom.
  2. Na to rasporedite špinat, po njemu složite mozzarellu rezanu na ploške, pospite pinjolima i poškropite ostatkom maslinovog ulja.
  3. Zapecite u pećnici na 200 °C, dok se sir ne rastopi, tj. oko 25 minuta.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu