Soja medaljoni – priprema i serviranje s rižom
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Soja medaljoni vrlo su jednostavni za napraviti, a odlično pašu kao dodatak jelima od riže, varivima, a mogu se jesti i u sendviču. Neki ih pohaju, mi preferiramo skuhati ih ili propržiti na tavi.
Evo kako ćete pripremiti soja medaljone u 3 koraka:
1. Mariniranje u kipućoj vodi
Soja medaljoni skoro da i nemaju okus i zato ih je potrebno marinirati. Izvadite soja medaljone iz pakovanja i stavite ih u posudu. Dodajte malo ulja, soli, papra i začine po želji (predlažemo Vegetu i svježi peršin). Zalijte to kipućom vodom u omjeru 2:1 i ostavite da tako stoji sat vremena kako bi soja upila vodu i začine.
2. Pečenje na tavi
Marinirane soja medaljone nježno iscijedite. Medaljone prerežite na pola po duljini. Pripremite tavu sa zagrijanim uljem.
Prije nego ih stavite na tavu možete ih još premazati senfom za pikantniji okus.
Stavite na tavu da se medaljoni prže. Dodajte još malo soli i papra. Nakon otprilike 3 minute okrenite medaljone na drugu stranu. Tijekom prženja može se dodati i tanka šnita mekog sira na vrh medaljona.
3. Posluživanje
Poslužite s rižom i šalšom ili nekim drugim jelom od riže. Trebate li dosoliti jelo koristite umak od soje (tamari).
Priprema soja medaljona za varivo
Tu nije potrebno prženje nego marinirane medaljone ubacite u varivo 10 minuta prije kraja kuhanja.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja