Možete ga i zamrznuti
Kruh od integralnog brašna i tamnog piva: Imamo lagan i brz recept koji oduševljava hrskavošću i bogatim okusom
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Donosim vam zanimljiv, a nadasve lagan i brz recept za kruh. Brz u smislu posla oko njega, sve ostalo odrade vrijeme i čekanje. U kruh ide značajan omjer tamne pive, a u finalnom okusu to se jako dobro osjeti. Možete koristiti i svijetlu pivu, a sam okus kruha varirat će ovisno o pivi.
No, svakako je riječ o jako zanimljivom, pomalo gorkastom i aromom bogatom okusu, a za ekstra hrskavost dodala sam sjeckanih oraha, sezama i zobi.
Kruh, ako ga dobro pohranite, ostaje svjež i mekan nekoliko dana, a odlično se i zamrzava.
Sastojci:
- 500 g integralnog brašna
- 400 ml tamnog piva
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 čajne žličice suhog kvasca
- 1 šaka sjeckanih oraha
- 2 jušne žlice zobenih pahuljica
- 2 jušne žlice sezamovih sjemenki (miks crnih i bijelih)
- prstohvat soli
- 1 jušna žlica maslinovog ulja za premaz.
Priprema
- Pomiješajte suhi kvasac s pivom, a sol s brašnom, sjemenkama, zobenim pahuljicama i orasima. Dio oraha i sjemenki možete ostaviti za završni posip, ali i ne morate.
- Dodajte suhe sastojke u mokre i ulijte maslinovo ulje. Dobro sve promiješajte i mijesite 10-ak minuta.
- Formirajte loptu, pokrijte i ostavite 40 minuta na toplom da se digne.
- Nakon toga opet premijesite i formirajte ponovno loptu, prekrijte i ostavite 40 minuta da se diže.
- Zatim formirajte oblik kruha, premažite ga maslinovim uljem i posipajte sjemenke, orahe, sve što želite. Lagano prekrijte i ostavite 60 minuta.
- Pecite 30-ak minuta na 200 °C.
- Kada ga izvadite iz pećnice, lagano ga poprskajte vodom i ostavite da se ohladi.
U slast!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: