Kruh od integralnog brašna i tamnog piva: Lagan i brz recept koji oduševljava hrskavošću i bogatim okusom

Kruh od integralnog brašna

Donosim vam zanimljiv, a nadasve lagan i brz recept za kruh. Brz u smislu posla oko njega, sve ostalo odrade vrijeme i čekanje. U kruh ide značajan omjer tamne pive, a u finalnom okusu to se jako dobro osjeti. Možete koristiti i svijetlu pivu, a sam okus kruha varirat će ovisno o pivi. No, svakako je riječ o jako zanimljivom, pomalo gorkastom i aromom bogatom okusu, a za ekstra hrskavost dodala sam sjeckanih oraha, sezama i zobi

Kruh, ako ga dobro pohranite, ostaje svjež i mekan nekoliko dana, a odlično se i zamrzava.

Kruh od integralnog brašna
FOTO: Mare

Sastojci:

Kruh od integralnog brašna
FOTO: Mare

Priprema

  1. Pomiješajte suhi kvasac s pivom, a sol s brašnom, sjemenkama, zobenim pahuljicama i orasima. Dio oraha i sjemenki si možete ostaviti za završni posip, ali i ne morate.
  2. Dodajte suhe sastojke u mokre i ulijte maslinovo ulje. Dobro sve promiješajte i mijesite 10-ak minuta
  3. Formirajte loptu, pokrijte i ostavite 40 minuta na toplom da se digne
  4. Nakon toga opet premijesite i formirajte ponovno loptu, prekrijte i ostavite 40 minuta da se diže.
  5. Zatim formirajte oblik kruha, premažite ga maslinovim uljem i posipajte sjemenke, orahe, sve što želite. Lagano prekrijte i ostavite 60 minuta.
  6. Pecite 30-ak minuta na 200 °C.
  7. Kada ga izvadite iz pećnice, lagano ga poprskajte vodom i ostavite da se ohladi.

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu