Prirodna mineralna voda za zdravlje i cjelokupnu dobrobit organizma

Donat

Prirodna mineralna voda pomaže, ne samo kod probavnih smetnji, nego i kod jačanja imuniteta, te podiže čitavu razinu energije tijela i uma.

Jeste li znali da je čak 80 % imunološkog sustava čovjeka smješteno u njegovom probavnom sustavu? Osim što naša probava ima itekako važnu ulogu u stvaranju imuniteta, ona je i čuvar našeg zdravlja jer tijelu donosi hranjive tvari i energiju. Da bi te funkcije u potpunosti obavljala, probava treba raditi uravnoteženo i redovito – ali to je moguće samo ako pazimo na ono što, koliko i kada jedemo i ako se svakodnevno krećemo.

Nažalost, brz tempo modernog doba izravno doprinosi nezdravoj crijevnoj mikrobioti jer se, zbog manjka vremena posvećenog sebi, najčešće hranimo prerađenom prehranom bogatom rafiniranim ugljikohidratima i zasićenim masnim kiselinama te niskim udjelom lako probavljivih vlakana. Ovakvim pristupom ne doprinosi se samo kroničnom stresu i infekciji probave, već i manjku sveopće energije i vitalnosti tijela.

Donat

Zdrava probava je središte snažnog imuniteta

Želite li ojačati imunitet i osjećati se dobro u svom tijelu, nužno je čim prije usvojiti zdrave životne navike. Pod time ne mislimo na uzimanje vitamina i minerala u obliku tableta ili raznoraznih dodataka prehrani, već konzumiranjem kvalitetne, raznovrsne i nutritivno uravnotežene prehrane i unosom adekvatne količine tekućine.

Nažalost, većina ljudi zdravlje uzima kao nešto što se podrazumijeva, a o brizi za zdravlje počinju razmišljati tek kada je ono već ugroženo. Lijena i neredovita probava s pravom se zovu “bolesti civilizacije” jer pogađaju visok postotak čovječanstva. Sa sobom donose mnoge neugodnosti, od pojave bolova u želucu, nadutosti, žgaravice, umora i stresa pa sve do smanjenja učinkovitosti obrambenog sustava i ugrožavanja zdravlja. No, svi se ovi simptomi neugodnih zdravstvenih problema mogu riješiti i bez uzimanja suplemenata zahvaljujući – vodi.

Pijte ljekovitu vodu nastalu u prirodi

Probavni sustav zahtjeva mnogo hidracije kako bi kvalitetno funkcionirao, najbolje vodom koja je prirodno obogaćena mineralima. Naime, za razliku od nekih vitamina, naša tijela ne mogu sama stvarati minerale, stoga ih se preporučuje svakodnevno unositi hranom i pićem. Oni pozitivno utječu na rad naše probave i doprinose cjelokupnoj dobrobiti organizma, a poželjno ih je unositi i preventivno za smanjenje rizika od pojave mnogih gastroenteroloških bolesti.

Donat
FOTO: Shutterstock

Donat prirodna mineralna voda već se stoljećima smatra ponajboljim odabirom jer sadrži jedinstvenu kombinaciju minerala magnezija i kalcija te hidrogenkarbonata i sulfata koji potiču probavu i blagotvorno djeluje na tijelo. Samo pola litre Donata dnevno, dakako uz uravnoteženu prehranu i zdrav način života, pruža veliku podršku ne samo normalnom radu probavnog sustava, već pomaže i u održavanju zdravlja mišića srca, normalne razine šećera u krvi, krvnog tlaka, rastu i strukturi kostiju i zubi, funkcioniranju živčanog sustava i prijenosu živčanih impulsa te mnogim drugim procesima.

Zahvaljujući medicinskim stručnjacima iz Medical center Rogaška, poznatoj slovenskoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj se prirodna mineralna voda Donat već stoljećima učinkovito koristi za ublažavanje zdravstvenih tegoba, stvorena je mobilna aplikacija Donat Moments za Android ili za iOS, koja kroz tzv. programe pijenja podsjeća ne samo kada je, nego i koliko je potrebno popiti čaša Donata kako bi ova prirodna mineralna voda imala učinak na zdravlje tijela.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   2

Foto: Donat

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu