Mršavljenje bez večere

mrsavljenje bez vecere

Najveća greška koju možemo učiniti kada želimo smršaviti je da puno pažnje posvećujemo samo onome što jedemo, a ne i tome kada jedemo. Ponekad je najukusnije i najmilije navečer sjesti u kuhinju, upaliti televiziju i prazniti sadržaj hladnjaka. Upravo zato mnogi prakticiraju ”bogatu” večeru.

Što se događa s hranom koju pojedemo navečer?

Lagana hrana, npr. voće i povrće, brzo će se probaviti i dati nam energiju. Ta energija nam, nažalost, nije potrebna kada idemo spavati i ona bi nas mogla držati budnima.

Teška hrana neće se probaviti prije spavanja, probavljat će se tijekom sna kada je bioritam usporeni pa će se tijelo prilično mučiti. Mi ćemo loše spavati. Da stvar bude gora, nakon teške večere probudit ćemo se opet gladni.

Jedna od najboljih stvari koju sam ja (autor ovog teksta) napravio je da sam izbacio večeru s dnevnog reda. Ako i sami odlučite to napraviti budite svjesni da će vam tijelo ”štrajkati”. Prvih par večeri ćete biti gladni, ali to je samo stvar navike koja se dugo gradila, a uključivala je večernje obroke. Još je jedna stvar važna za one koji ne večeraju, a to je da trebaju imati cjeloviti podnevni obrok.

Što učiniti kada ste jako gladni, a ne želite večerati?

Ako ste jako gladni prije spavanja možete napraviti dvije stvari. Prva je pričekati da glad prođe sama od sebe, a druga je da pojedete žlicu meda.

Članak uređen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   12

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: dijeta bez vecere, mršavljenje bez večere, izbacivanje večere, izbaciti veceru, smrsati bez vecere, ne vecerati, Bez vecere, smršaviti bez večere, izbacivanje vecere mrsavljenje, mrsavljenje izbacivanjem vecere, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Mršavljenje bez večere

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje