Jednostavnim trikom smanjite unos kalorija

Sve više zaposlenih naručuje dostavu hrane ili kupuje gotove obroke u supermarketima. Ako ste i vi među njima, jednostavnim trikom možete vaše obroke učiniti zdravijima i manje kaloričnim.

Istraživanje s dvaju američkih sveučilišta objavljeno u The Journal of Marketing Research pokazuju da su osobe koje naručuju obroke neposredno prije konzumacije sklonije visokokaloričnim narudžbama, a ako naručuju jedan sat ili duže prije obroka, naručit će obroke s manje kalorija.

Kalorije

Ne naručujte vaš obrok kad ste već gladni

Rezultati našeg istraživanja pokazuju da naručivanje obroka kad ste već gladni i spremni na jelo rezultiraju povećanjem naručenih kalorija i sugeriraju da ćete pravovremenim naručivanjem biti drastično manje popustljivi prema sebi.” rekao je voditelj istraživanja Dr. Eric M.VanEpps. “Restorani, zalogajnice i drugi ponuđači hrane mogu doprinijeti zdravlju svojih korisnika tako da im omoguće primanje narudžbi unaprijed.”

U ispitivanju je sudjelovalo 690 zaposlenika jedne kompanije koji su online naručivali obroke iz kantine i 195 studenata koji su birali između nekoliko opcija dostave. Uspoređivana su vremena narudžbe i kalorijska vrijednost više tisuća obroka. Obroci s više kalorija su se naručivali u periodu kraće ili neposredno prije jela.

Ranije naručivanje, u prosjeku 105 minuta, dovelo je do naručivanja oko 38 kalorija manje po obroku. Studenti koji su svoj ručak naručivali ranije, izabrali su jelovnik s prosječno 890 kalorija, a oni koji su naručili neposredno prije jela, dobili su na tanjuru prosječno 999 kalorija.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu