Devet savjeta za uspješno ljetovanje s djecom

ljetovanje s djecom

Najbolji ljetni dar koji možemo ponuditi našoj djeci je kvalitetno vrijeme provedeno u stvaranju, otkrivanju i zajedničkom druženju. Bilo da planirate međunarodno putovanje, putovanje diljem zemlje ili istražujete obližnji šumski rezervat, ima mnogo toga za razmotriti.

Duboko udahnite

Ako prvi put putujete s djecom, dr. Akanksha Shrivastava Hanna, pedijatrica iz Park Ridgea u Illinoisu, za portal Parents predlaže da počnete dubokim udahom.

Roditelji često imaju za cilj sve savršeno isplanirati. Prihvatite da nećete vidjeti ili učiniti sve, i to je u redu. Postavite razumne ciljeve, imajte fleksibilan plan i budite spremni prilagoditi se jer putovanje može biti nepredvidivo.

Napravite popise i razmotrite potrebe vašeg djeteta tijekom dana, uključujući obroke, toaletne potrepštine, putovanje automobilom i opremu za sigurno spavanje.

Pronađite igralište ili vanjski prostor

Aktivnosti na otvorenom izvrsne su za trošenje energije i zdravo “vraćanje na tvorničke postavke”. Šetnje, lokalna igrališta i ograđeni parkovi izvrsne su mogućnosti.

Ručna prtljaga

Ako je moguće, spakirajte sve u ručnu prtljagu. Izbjegnite gnjavažu oko spremanja velikih kofera, čekanja kod preuzimanja prtljage ili rješavanja izgubljene prtljage. Lagano pakiranje također olakšava kretanje između hotela i lokacija. Premještanje velike prtljage više puta na putovanju je iscrpljujuće i logistički izazovno.

putovanje na more s djecom
FOTO: Shutterstock

Nemojte pretrpavati plan putovanja

Djeci je potrebno puno odmora. Pretjerano planiranje može dovesti do promjena raspoloženja i pogoršanja. Rachel Rudwall, producentica, TV voditeljica, fotografkinja i spisateljica, za Parents naglašava važnost “ugradnje rezervnih dijelova” u vaš raspored.

Primjerice, tijekom putovanja od Portlanda u Oregonu do Sardinije u Italiji Rudwall je organizirala dvonoćno zaustavljanje u Amsterdamu, kako bi se nosila s jet lagom i uživala u ležernom odmoru. Savjetuje da odvojite dodatno vrijeme za opuštanje, grickalice i rješavanje logističkih izazova.

Ponesite putnu medicinsku opremu

Pripremite medicinsku opremu za putovanje s lijekovima i potrepštinama bez recepta. Dr. Hanna preporučuje lijekove za snižavanje temperature, lijekove protiv bolova, antihistaminike, antibakterijske masti, flastere, pincete i vazelin.

Zabilježite djetetovu težinu za pravilno doziranje lijekova i osigurajte da imate potrebne lijekove na recept.

Za topliju klimu spakirajte kreme za zaštitu od sunca, sprejeve protiv insekata i zaštitnu odjeću. Svakodnevno provjeravajte ima li krpelja ako idete vani i posavjetujte se sa svojim pedijatrom o svim preporučenim cjepivima za međunarodna putovanja.

Istražite hotel i odredište unaprijed

Iako je važno ostaviti mjesta u svojem planu putovanja, istraživanje odredišta jednako je ključno. Upoznajte se sa znamenitostima područja i hotelskim sadržajima.

Ključno je pronaći nekretninu u kojoj će uživati ​​i roditelji i djeca.

istraživanje odredišta s djecom
FOTO: Shutterstock

Neka djeca budu dio planiranja

Uključivanje djece u proces planiranja može biti korisno. Dopustite im da odaberu restorane ili aktivnosti, naučite ih snalaziti se po kartama i potaknite ih da vode dnevnik svojih avantura.

Prilikom planiranja i pakiranja uzmite u obzir dob djece

Prilagodite svoj plan puta i popis za pakiranje dobi svoje djece. Za mlađu djecu ponesite utješne predmete od kuće poput deka i igračaka. Starija djeca mogu uživati ​​u glazbi, knjigama, kartaškim igrama ili elektronici. Uvijek dajte prednost sigurnosti i razgovarajte o pravilima sa svojom djecom.

Ovisno o njihovoj dobi, dopustite im da preuzmu odgovornosti poput čitanja karata, vođenja kroz zračne luke ili upravljanja trošenjem novca.

Pozitivan stav

Pozitivan stav ključan je za ugodno putovanje. Dr. Hanna savjetuje roditeljima da ostanu pozitivni jer djeca često odražavaju raspoloženja svojih roditelja. Svjesno postupanje sa stresom i održavanje dobrobiti može značajno utjecati na cjelokupno iskustvo.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Altschuler, W. (2024). 10 Tips for Successful Summer Travel with KidsParents.
  2. Au, M. (2024). 8 Tips for Traveling with Kids this Summer. A Sparkle of Genius.
  3. 5 Tips for Successful Summer Travel with Kids. Children’s Wellness & Developmental Center.

     

     

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu