Trajni makeup – najčešća pitanja

trajni makeup

Trajni make-up je tretman u kojem se pomoću sitnih iglica u gornji sloj kože utiskuju pigmenti boje, pa tako koža ostaje trajno pigmentirana. Ovaj postupak je sličan tretmanu bio tetovaže kojom se boje unose pod kožu, a njime je moguće sakriti ili ispraviti nepravilnosti odnosno istaknuti određeni dio lica.

Koliko dugo trajni make-up ostaje na licu?

Rezultati permanentnog makeup-a vidljivi su od 3 do 5 godina. Kada boja izblijedi, pigmentiranje se može ponoviti.

Koja je cijena postupka?

Cijene trajnog makeup-a kreću se od 1400 kuna za trajni make-up očiju, 1800 kuna za obrve ili iscrtavanje linije usana, a cijena pune boje usana je oko 2500 kuna.

Koristi li se anestezija prilikom nanošenja trajnog makeup-a?

Prije nanošenja trajnog makeup-a upotrebljava se neka vrsta lokalne anestezije, a najčešće u obliku kreme, gela ili spreja koji na koži ostaju od 10 do 30 minuta, ovisno o vrsti anestetika koji se koristi.

Je li postupak bolan?

Postupak aplikacije može biti bolan, no zahvaljujući djelotvornim anesteticima bol je podnošljiva. Postupak bez lokalne anestezije može se usporediti s čupanjem jačih dlačica pincetom.

Kome je namijenjen trajni make-up?

Trajni make-up namijenjen je osobama koje žele prikriti određene nedostatke na licu (prorijeđene obrve, nedefinirane usne, ožiljci…) ili istaknuti određeni njegov dio, kao i osobama koje nemaju dovoljno vremena za svakodnevno nanošenje šminke, osobama koje u svakom trenutku moraju biti dotjerane i bez razmazane šminke, sportašicama, starijim osobama kojima se tresu ruke te onima koji su alergični na klasični make-up.

Koji su nedostaci trajnog makeup-a?

Jednom apliciran trajni make-up ostaje na licu i do pet godina, unatoč promjeni trendova, osobnih želja, ali i tome što možda nećete biti zadovoljni rezultatima. Trajni make-up moguće je ukloniti, ali je sam postupak vrlo težak i bolan. Uz to, potrebno je napomenuti kako je cijena same aplikacije relativno visoka, a trenutne posljedice su crvenilo, lagano oticanje i moguća iritacija kože.

Djeluje li trajni make-up neprirodno?

U većini slučajeva trajni make-up na licu djeluje potpuno prirodno, no pripazite da ne pretjerate u svojim zahtjevima i zadržite se na minimalnom trajnom makeup-u, s obzirom da je on dugotrajan. Ukoliko u određenim prilikama budete trebali intenzivniji make-up uvijek ga možete nanijeti preko onog permanentnog.

Na koji dio lica se može nanijeti trajni make-up?

Trajni make-up može se aplicirati na obrve, oči ili usne.

Trajni make-up – obrve

Ovom tehnikom moguće je popuniti praznine u obrvama, a sam tretman traje od 2 do 3 sata. Boju i oblik moguće je odabrati u suradnji sa stručnjakom, no ona je prvih nekoliko dana nakon aplikacije nešto intenzivnija. Konačni izgled obrve će poprimiti nakon otprilike tjedan dana.

Obrve se prvo iscrtavaju crtajući svaku dlačicu na mikroskopskoj razini i prateći pri tom smjer rasta prirodne obrve, a potom se sjenčaju tako da bi izgledale prirodno. Ukoliko je potrebno, postupak se ponavlja, a u cijenu bi trebale biti uključene i eventualne korekcije.

Trajni make-up – oči

Ovom tehnikom radi se podcrtavanje očnog kapka uz sam korijen trepavica, čime se postiže efekt kojim one izgledaju gušće i punije. Uz to, moguće je napraviti i klasičnu liniju na kapku, kojom se naglašava i uokviruje oko, a moguće je izvesti i postupak pojačavanja trepavica.

Trajni make-up – usne

Pigmentiranje usana može se izvesti tako da se samo iscrtava njihov rub ili se popunjavaju cijele usne. Ovaj postupak osobito se preporučuje osobama koje imaju tanke ili blijede usne, sa slabo vidljivim konturama, kao i onima s iskrivljenim usnama ili okomitim borama. Postupkom pigmentacije usana moguće ih je vizualno povećati ili postići njihovu simetriju.

Što sve trebate provjeriti prije tretmana?

Ukoliko radite permanentni make-up neka to uvijek bude u provjerenim i certificiranim kozmetičkim salonima.

Prije tretmana provjerite s kakvim pigmentima i u kakvim uvjetima će se šminkanje vršiti. Trebali bi se koristiti mineralni pigmenti koji nisu štetni za tijelo, a samo šminkanje mora se vršiti u steriliziranim uvjetima, koji uključuju rukavice i sterilizirane igle za jednokratnu upotrebu.

Također, raspitajte se posjeduje li kozmetičar potrebne kvalifikacije, koji anestetik se koristi te ulaze li u cijenu tretmana i eventualne korekcije.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.78 / 5   18

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: trajna sminka cijena, trajni make up, farbanje obrva, trajna šminka, tetoviranje obrva cijena, trajna šminka obrve cijena, trajni make up cijena, trajna šminka cijene, permanentni make up cijena, trajna šminka usana, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu