Odaberite makeup prema boji očiju

makeup prema boji ociju

Pri izboru savršenog makeup-a veliku ulogu bi trebala imati i boja vaših očiju. Pomno odabrane nijanse mogu ih savršeno naglasiti, ali i vizualno povećati, stoga uzmite u obzir sljedećih nekoliko savjeta:

skoči na » crne oči | smeđe oči | zelene oči | plave oči

Makeup za crne oči

Crne oči - makeup

Ako imate izrazito tamne oči, naglasite ih svjetlijim nijansama sjenila kojima ćete postići savršeni kontrast.

Osobito se preporučuju zelene i plave nijanse, kao i boja šljive, pijeska ili bež. Smokey eyes dobar je izbor jer će istaknuti vaše oči, kao i crna olovka te tuš za oči kojima možete postići dramatičan pogled. Nanesite ih samo na vanjsku polovicu kapaka kako bi vaše oči došle do izražaja.

Pripazite da ne koristite previše tamna sjenila za oči i uvijek ih kombinirajte sa svjetlijima, a obrve istaknite tamnosmeđom olovkom ili sjenilom.

Makeup za smeđe oči

Smeđe oči - makeup

Smeđim očima odgovaraju prirodni tonovi, kao i sve nijanse smeđe boje. Također, možete isprobati i nijanse zelene, plave, ljubičaste, zlatne, bakrene te svih metalik boja.

Tamna sjenila nanosite samo vanjsku polovicu kapaka i uvijek u kombinaciji sa svjetlijim sjenilom. Obrve prilagodite boji vaših očiju, a rumenilom u smeđoj ili rozoj nijansi dodatno naglasite oči.

Crna olovka i tuš za oči dobar su izbor ukoliko koristite kontrastna sjenila, a ukoliko su ona neutralna, odgovarat će vam i ona u smeđoj boji.

Makeup za zelene oči

Zelene oči - makeup

Ljubičasti, zlatni, zemljani i bakreni tonovi sjenila savršeno odgovaraju zelenim očima, kao i smeđe nijanse koje stvaraju primjeren kontrast. Ako se odlučite za zelene nijanse, neka one budu u skladu s bojom vaših očiju, a najbolje tamnozelene.

Izbjegavajte crnu olovku i maskaru za oči, koje mogu djelovati vrlo neprirodno. Umjesto toga, radije se odlučite za one u sivoj ili smeđoj boji.

Makeup za plave oči

Plave oči - makeup

Ako imate plave oči, možete ih istaknuti svim nijansama smeđe, sive, roze, ljubičaste, srebrne i zlatne. Ukoliko se odlučite za plavu, poštujte pravilo suprotnosti: ako imate tamnoplave oči, koristite svijetloplave nijanse i obrnuto.

Plavim očima najviše odgovara crna maskara za oči, a osobito u kombinaciji sa sjenilima jakih boja. Crna olovka za oči bi mogla djelovati neprirodno, pa radije odaberite smeđu ili sivu. Nemojte pretjerivati s tamnim sjenilima, a ako ih koristite kombinirajte ih s onima u svjetlijoj nijansi.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu