Odaberite makeup prema boji kose

makeup prema boji kose

Želite li odabrati savršeni makeup, nećete pogriješiti ukoliko ga uskladite s bojom vaše kose. Provjerite kakav makeup Vama odgovara!

Premda je izbor makeup-a stvar individualnog ukusa, postoje određena pravila koja vam mogu pomoći da izbjegnete pretjerane kontraste i neprirodan izgled. Pažljivo odabrane nijanse mogu upotpuniti ukupni dojam, stoga biste pri izboru makeup-a svakako trebali uzeti u obzir i boju vaše kose.

skoči na » crna kosa | smeđa kosa | crvena kosa | plava kosa

Makeup za crnu kosu

Crna kosa - makeup

Uz crnu kosu pristaju gotovo sve nijanse, pa tako možete eksperimentirati s nježnim, ali i dramatičnim tonovima.

Smokey eyes i tonovi šljive izvrstan su izbor, a oči ili usne bi trebale uvijek biti naglašene. Kako ne biste pretjerali i postigli umjetan izgled, uz tamnije tonove na usnama koristite neutralna sjenila i obrnuto. Izbjegavajte smeđe tonove, jer oni rijetko pristaju crnkama.

Crna olovka i tuš za oči doprinijet će upečatljivom izgledu, a ukoliko se odlučite za svjetliji makeup na očima, isto možete postići i s crvenim ružem za usne, koji će vam izvrsno pristajati.

Boja rumenila svakako bi trebala biti što prirodnija, a najbolje u svijetlo rozim tonovima. Puder prilagodite boji vaše kože i izbjegavajte previše svijetle ili previše tamne nijanse. Svijetle obrve mogle bi pokvariti čak i najbolji makeup, stoga biste ih trebali definirati sjenilom ili olovkom za obrve.

Makeup za smeđu kosu

Smeđa kosa - makeup

Brinetama savršeno pristaju svjetliji tonovi, pa se tako u izboru sjenila za oči preporučuju bež, nježno rozi, narančasti i smeđi tonovi. Ukoliko imate male oči, nikako ne biste trebali pretjerivati s olovkom, a umjesto crne se radije odlučite za onu smeđe boje. Ukoliko su one velike i okrugle, naglasite ih tušem za oči ili na vanjske rubove kapaka nanesite crnu olovku.

Ruževi za usne trebali bi biti svjetlijih nijansi, a osobito prilikom dnevnog makeup-a. Jedina iznimka je crveni ruž za usne, koji izvrsno pristaje brinetama, a ukoliko se odlučite za njega obavezno koristite za nijansu tamniju olovku za usne.

Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo uskladite s nijansom boje vaše kose. Pripazite da ono ne bude previše tamno u odnosu na boju vaše kose ili previše svijetlo, ukoliko je ona tamnosmeđa.

Makeup za crvenu kosu

Crvena kosa - makeup

Crvena boja kose vrlo je intenzivna, stoga biste se trebali odlučiti za jednako tako intenzivne nijanse makeup-a.

Kako biste naglasili oči, koristite ljubičaste, zlatne, smeđe ili zelenkaste tonove, obavezno uz crnu ili smeđu maskaru. Smokey eyes u ovim nijansama izvrsno će istaknuti oči. Ukoliko naglasak želite staviti na usne, preporučujemo vam smeđe ili crvenkasto smeđe nijanse, kao i boju šljive.

Izbjegavate rumenila u rozoj boji. Ona bi trebala biti u smeđim tonovima, koji će neutralizirati crvenu boju kose. Obrve bi uvijek trebale biti za jednu nijansu tamnije od boje vaše kose, a maskaru biste trebali koristiti u svim prilikama.

Makeup za plavu kosu

Plava kosa - makeup

Ukoliko imate svjetliju put, izvrsno će vam pristajati prirodne i svijetle, a osobito brončane nijanse. Ipak, ukoliko imate platinasto plavu boju kose, trebali biste ih izbjegavati. Preporučuju se i ljubičasta, siva te sjenila boje pijeska, a oči možete naglasiti crnom olovkom ili tamnijim sjenilima, no ona će više odgovarati osobama tamnije puti.

Klasičan smokey eyes izvrstan je izbor, a uz njega se preporučuju sjajila u svjetlijim tonovima. Nijanse roze i crvena odličan su izbor prilikom odabira ruža za usne, a preporučuje se i korištenje bronzera, osobito u večernjim prilikama.

Ukoliko se ipak odlučite za rumenilo, izbjegavajte ona u narančastoj nijansi. Također, pripazite da vaše obrve ne budu previše naglašene. One bi trebale biti za nijansu ili dvije tamnije od boje vaše kose.

Makeup za sijedu kosu

Sijeda kosa - makeup

Osobama sa sijedom kosom savršeno će odgovarati sve prirodne nijanse, ali i one intenzivnije ukoliko su pomno izabrane. Preporučuju se ljubičasta, zelena i zlatna sjenila, a za posebne prilike smokey eyes u ovim tonovima. Izbjegavajte siva i bijela sjenila, ona mogu djelovati suviše blijedo, stoga se radije odlučite za beige boju ili neku intenzivniju nijansu.

Kada je riječ o izboru ruža za usne, prednost dajte crvenim nijansama, a osobito boji crvenog koralja, ili ružičastim tonovima. Narančasta je također dobar izbor, jer djeluje pomlađujuće. Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo neka bude umjereno naglašeno, u ružičastim ili zlatnim tonovima.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.40 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: crvena kosa, crvena boja kose, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu