Recenzija: EliteFit – kako izgleda funkcionalni trening?

Jeste li poželjeli promjenu u životu? Redoviti ste u teretani, no to onako “odrađujete” čisto da bi se bolje osjećali? Isto se događa i meni te sasvim slučajno saznajem za EliteFit, prvi funkcionalni centar u Hrvatskoj. To “funkcionalni” me na početku pomalo zbunilo. Što to zapravo znači? Da ću funkcionirati bolje? 🙂

Što je to EliteFit?

EliteFit je svoja vrata otvorio u Sesvetama i Dubravi, a može se pohvaliti prostorom od 600 kvadratnih metara. EliteFit, iako prostor za vježbanje, nije nimalo nalik klasičnoj teretani. Od takozvanih cardio sprava, u EliteFit-u ćete pronaći samo ergometar i bicikl jer se u funkcionalnom centru ne koriste uobičajene sprave za vježbanje već slobodno ljudsko tijelo.

EliteFit se također koristi raznim utezima, girjama i šipkama, a vježbe koje se koriste i rade su iz različitih plemenitih sportova kao što su atletika, gimnastika, girevoj, veslanje i weightlifting.

Elitefit funkcionalni centar

Kako izgleda trening u EliteFitu?

Treninzi u EliteFitu su grupni te je svaki trening vođen od strane trenera. Iako grupni, treneri se svakako trude individualno pristupiti članovima, pa će vam tako ukazati na nedostatke prilikom izvođenja ili vas pohvaliti na savladanim tehnikama.

Tijekom ovih treninga, naučit ćete puno o pravilnom izvođenju raznih vježbi.

Sami trening je u trajanju od 60 minuta. Na početku ćete se dobro zagrijati i istegnuti, a tijekom lijepog vremena, treneri uključuju i trening na otvorenom, što je u najmanju ruku maštovito.

Nakon zagrijavanja ekipa se dijeli u grupe – medeki i kardio. Svaka od grupa ima svog trenera, koji je osmislio trening za taj dan. Takav trening uključuje rad s utezima, cardio vježbe, a često i dobro poznatu tabatu.

Elitefit

Nakon treninga, možete se preseliti u dio za istezanje, gdje su dostupni i “valjci” za masažu.

Treninzi su raznovrsni i maštoviti, pomno planirani i nikako dosadni. Kako i sami EliteFit kaže – u funkcionalnom centru jednostavno ćete postati bolji.

U EliteFitu očekujte simpatične trenere i ekipu, koji su uvijek spremni pomoći, dobru atmosferu i dobar trening.

Također, EliteFit se može pohvaliti i maštovitošću:

  • Ekipa EliteFit-a trudi se povezati svoje članove, kroz razna okupljanja koje organiziraju, odnosno “fake treninge”.
  • Svugdje u EliteFit-u možete pronaći razne motivacijske poruke, oslikane na klupicama, zidovima i slično.
  • U EliteFit-u postoji i “zvono rekorda”, za svakog tko je oborio svoj vlastiti rekord.
  • Svaki trening je prije izvođenja napisan na ploči.
  • Osim valjaka za masažu, pronaći ćete i dobre stare oklagije (kako kod mene doma kažu), koje vjerovali ili ne, nisu samo za kuhinju. 🙂

Više o EliteFit-u pročitajte na njihovoj stranici, a preporučujem da pogledate i video.

Članak objavljen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu