Mast za rane za razne kožne probleme

mast za rane

S vremena na vrijeme svatko zatreba učinkovitu mast protiv manjih posjekotina i rana. Umirujuća krema obično je pritom sasvim dovoljna. Na tržištu su dostupni brojni proizvodi koji nerijetko imaju potpuno različite sastojke. U nastavku vam preporučujemo neke od proizvoda koji su učinkoviti protiv posjekotina, rana i drugih iritacija kože.

Mast za rane
Foto: Unsplash

Cinkova mast

Cinkova mast je često korišteno sredstvo za posjekotine, ogrebotine i ostale iritacije kože. Osim toga, koristi se i kod osipa od pelena, ali i u borbi protiv manjih akni.

Antibiotska mast

Prilikom liječenja posjekotina i ogrebotina možete koristiti i antibiotsku mast. Tako primjerice možete pokušati s Neosporinom, Betrionom i slično. Ove masti učinkovite su kod infekcija, posjekotina, ali djeluju i kod uklanjanja ožiljaka. Osim toga, antibiotske masti štite rane od raznih bakterija.

Ulje s vitaminom E

Ulje s vitaminom E pomaže u liječenju manjih rana i spriječava nastanak ožiljaka. Ono je korisno sredstvo u borbi protiv bora, akni, ali i strija. Uz to, ulje s vitaminom E značajno popravlja kvalitetu kože.

A&D mast

A&D mast sadrži vitamine te lanolin, a koristi se kod liječenja manjih iritacija i smirivanja kože.

Kortizonska mast

Kortizonska mast pomaže kod smanjivanja upala, štiti kod infekcija i liječi većinu kožnih ogrebotina, posjekotina i iritacija. Omjer kortizona može biti različit, stoga ćete za neke vrste kortizonskih masti trebati liječnički recept.

Aloe vera gel

Aloe vera gel je izvrstan lijek koji se koristi kod liječenja kožnih problema. Osim toga, može se primijeniti i kod opeklina, kao i kod otvorenih rana. Aloe vera gel možete nabaviti u svim ljekarnama, a isti učinak imat će i biljka Aloe vera.

Aquaphor mast

Aquaphor mast štiti kožu i poboljšava prirodni proces ozdravljenja. Koristi se kod suhe kože, manjih posjekotina ili opeklina, osjetljive kože te iritacija nastalih kao posljedica laserskog tretmana ili terapija zračenjem.

Dobri Samaritanac

Aktivni sastojci ovog melema štite kožu i potiču ozdravljenje. On sadrži, između ostaloga, cinkov oksid koji obnavlja oštećenu kožu te oxyquinolin sulfat koji sprječava infekcije.

Thiosinaminum mast

Thiosinaminum je homeopatski lijek i mast koja se koristi kod liječenja ožiljaka.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.17 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: cinkova mast, antibiotska mast, cinkova pasta, mupiron mast, antibiotska krema, cinkova krema, aquaphor krema, cinkova pasta za rane, mast za rane, cinkova mast za rane, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu