Frizure za tanku kosu – za kosu punu volumena

tanka-kosa-frizure

Tanka kosa može biti velik teret i poteškoća jer se teško oblikuje, brzo zalegne i općenito predstavlja muku svojim vlasnicama. Kod ovakvog tipa kose, najbitnije je odabrati frizuru koja će pristajati vašem obliku lica i dati kosi dodatan volumen. U nastavku pročitajte koje su frizure najbolji izbor za tanku kosu.

U većini slučajeva, tanka kosa je i svijetle boje poput svijetlo smeđe ili plave kose. Izgled tanke kose uvelike ovisi o teksturi te o tome je li kosa valovita, kovrčava ili potpuno ravna. Nažalost, osobe tanke i ravne kose imaju najviše poteškoća pri stiliziranju i kovrčanju kose.

Osobe čija je kosa tanka, ali kovrčava mogu zahvaliti genima jer takav tip kose posjeduje više volumena i lakše se stilizira. S druge strane, kovrčava i tanka kosa često može izgledati neuredno jer se kovrče rastvaraju, a na dijelovima čak i opuste.

Tanka kosa ima svojih prednosti

Tankoj kosi treba znatno manje vremena za pranje i sušenje, što je i više nego korisno tijekom užurbanog spremanja za posao ili izlazak. Osim toga, uz pravilno stiliziranje i korištenje odgovarajućih proizvoda za kosu, tanka kose će lako poprimiti oblik kakav želite.

Preporučljivo je nositi kratke frizure jer će tako kosa imati mnogo više volumena i biti poletnija. Najduže što biste trebali ići je trenutno popularni stil lob (malo duži bob), dužine malo ispod ramena.

Kratka kosa je također poželjna s time da je jednostavna za održavanje, pogotovo kada zbog posla, djece i drugih obaveza ne stignemo razmišljati o feniranju, viklerima i ostalim tehnikama kojima smo inače oblikovali kosu.

U nastavku otkrijte koji su sve stilovi poželjni ukoliko imate tanku kosu.

Pixie frizura

Ovo je izuzetno kratka frizura, jednostavna za održavanje i stiliziranje. Najvažnije jest naći dobrog frizera koji će vam također moći reći ako pixie frizura nije za vas ili za vaš tip kose. Ovakva frizura se isto ne bi preporučila osobama izuzetno tanke kose jer bi kosa mogla previše “zaleći”.

pixie-frizura

Bob

Bob je klasik za sve kojima stoji kratka kosa i ne bi htjeli prelaziti u ekstreme. Frizura koja može biti razbarušena, ali i elegantna kada je potrebno. 

klasicni-bob

Graduirani bob

Ova frizura slična je ravnom bobu, ali je kosa ošišana u slojevima (stepenasto) kako bi se stvorio dojam više volumena. Također, kosa je odozada malo više ošišana kako bi uvijek izgledala puno i voluminozno. Ovakva frizura odlična je za sve kojima je klasični bob dosadio i htjeli bi isprobati nešto novo, ali bez drastičnih promjena.

graduirani bob

Asimetričan bob

Nastavno na graduirani bob, asimetrični bob jednako je ošišan odozada kako bi se stvorio dojam volumena. Ovdje možete izabrati želite li stepenasto šišanje ili ravno, a jednu stranu kose ćete ostaviti dužu. Asimetričan bob već je nekoliko godina popularan zbog svoje zanimljivosti i mladenačkog izgleda.

asimetricni-bob

Lob 

Najbolja opcija za one koji se ne mogu odlučiti žele li dugu ili kratku kosu. S ovakvom frizurom moguće je napraviti punđu ili zavezati rep, a kosa ipak neće biti preduga i teška da održavanje. Isto tako, ovo je preporučljiva dužina do koje bi osobe s tankom kosom trebale ići da kosa ne bi izgledala opušteno i nikakvo.

lob-frizura

Duga tanka kosa

Ukoliko se baš nikako ne želite odvojiti od svoje duge kose, preporučljivo je održavati stepenastu frizuru. Slojevito ošišana kosa osigurat će vam prividno više volumena, a kosa neće toliko “zaleći” i opustiti se brzo nakon pranja. Također, glavno oružje za tanku kosu jest šampon za suho pranje koji će spriječiti da se vlasište prebrzo masti, ali i povećati volumen.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: frizure za tanku kosu, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu