Frizure za dugu kosu

frizure-za-dugu-kosu

Duga kosa pojam je ženske ljepote već stoljećima, a frizura bi u slučaju da želite dugu kosu trebala ovisiti o nekoliko faktora. Kako bi puštanje kose bilo vaše najbolje iskustvo, potrebno je odrediti koja frizura najbolje odgovara teksturi vaše kose te ju u skladu stilizirati.

Za prekrasnu dugu kosu nije dovoljna samo dužina već i njega kose jer su ispucali vrhovi sve, samo ne lijepi i prezentabilni. Za dugu kosu važno je redovito koristiti maske ili ulja za kosu koji će smanjiti pojavu ispucalih i suhih vrhova.

Ovisno o teksturi i tipu kose, moguće je izabrati između nekoliko različitih stilova. Važno je znati što vašoj kosi ne odgovara jer ako primjerice, imate ravnu kosu i želite kovrče, frizura neće biti postojana bez slojeva.

Stepenasta frizura – slojevi po cijeloj dužini

slojevi-kose

Slojevito ošišana kosa idealna je za osobe koje se ne žele ili nemaju odviše vremena baviti se uređivanjem kose. Ova frizura omogućuje da samo operete kosu i osušite je, a slojevi će se pobrinuti sami za sebe.

Slojevi su ošišani na cijeloj dužini kose, s blago “nesavršenim” izgledom jer su pramenovi blago nakošeni. Kosu tako možete osušiti fenom ili je ostaviti da se prirodno suši. Frizura odgovara svakom obliku lica i dobro će izgledati s razdjeljkom po sredini ili na stranu.

Slojevi koji uokviruju lice

prednji-slojevi

Slojevi na prednjoj strani pomažu otvoriti lice, a osobama prirodno ravne kose ovo će biti najjednostavnija frizura za održavanje. Uz mnogo slojeva kod lica, poželjno je dodati duboke slojeve prema krajevima.

Ova frizura idealna je i za osobe s mnogo tankih vlasi. Za kockasti oblik lica, slojeve je najbolje odrezati još kod jagodica, dok je za osobe ovalnog ili srcolikog lica poželjno početi sa slojevima kod ruba vilice.

Kovrčava kosa – uske kovrče

kovrce-slojevi

Za kovrčavu kosu generalno je poznato da je suhe i posebne teksture. Upravo zato je kod uskih kovrča potrebno stvoriti dovoljan volumen bez osjećaja i izgleda težine. Slojevi po cijeloj kosi naglasit će bilo koji oblik lica i ublažiti nered.

Izbjegavajte kratke slojeve jer će se oni samo dodatno napuhati i podići. Prvi sloj neka počne na razini brade, a prilikom šišanja obavezno tražite šišanje na suhoj kosi da biste odmah vidjeli kako će frizura izgledati.

Jako duga i nježna frizura

slojeviti-vrhovi

Za izrazito dugu kosu, poželjno je nekoliko slojeva pri vrhovima. Na taj ćete način izbjeći ravno odsječenu liniju kose koja poprima izgled zavjese, a kosa će se slobodno kretati.

Kosa bi na vrhovima tako trebala oblikovati slovo “U” ili “V”. Ova frizura idealna je za mnoga stiliziranja poput pletenica, velikih punđi ili pak uobičajenog konjskog repa.

Stanjeni vrhovi za savršene kovrče i valove

stanjeni-krajevi

Stanjeni vrhovi od posebne su važnosti kod osoba kovrčave ili valovite kose. Prije svega, oni sužavaju kosu i sprječavaju njeno širenje na sve strane. Kosa će tako i dalje imati volumen, ali će izgledati urednije.

Ova frizura omogućuje lakše stiliziranje kose, a kada je stavite iz uha, izbjeći ćete trokutasti oblik koji se često naziva i “čempres”. Prednja strana je nešto dulja, dok su slojevi straga kraći i omogućuju uredan izgled bez gubitka teksture i volumena.

Odvažni slojevi

debeli-slojevi

Ova frizura najbolja je stepenasta opcija za osobe s mnogo kose i uz to, debljim vlasima. Osim što su odlični za sve teksture i oblike lica, slojevi gustoj kosi daju pokret i volumen te olakšavaju njihovim vlasnicama.

Frizura je zbilja jednostavna, mnogo slojeva “razbacanih” po čitavoj dužini, od ramena do vrhova. Slojevi su odrezani ravno i odvažno, upravo onako kako ih gusta kosa najbolje podnosi.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu