Maslinovo ulje za sunčanje i preplanuli ten

maslinovo ulje

Svi mi sanjamo o preplanulom tenu, a kako se ljeto bliži, nerijetko trošimo puno novaca na razne proizvode za sunčanje, ne bi li naša koža bila blistava, a ten ostao postojan.

Sunce ne mora nužno biti loše za nas, naprotiv, iz njega upijamo vitamin D. No sunce može imati negativne učinke na našu kožu samo ako pretjerujemo sa sunčanjem. Prije nego započnete ovogodišnje sunčanje, pripazite da ga prilagodite svojem prirodnom tenu.

Suncu bi se trebali postepeno izlagati, pogotovo ako ste osoba svjetlijeg tena. Pretjerano izlaganje suncu može rezultirati opeklinama, a dugoročno veoma naštetiti vašoj koži.

Zdrav i preplanuli ten

Maslinovo ulje, koje se koristi još od davnina, često ostaje samo u kuhinji dok nam ono zaista može pružiti brojne dobrobiti kada je riječ o našoj koži i kosi.

Maslinovo ulje je sve poznatiji sastojak u kozmetičkoj industriji. Pomaže nam u očuvanju elastičnosti kože, hidratizira suhu kožu, njeguje kosu i vraća joj sjaj i podatnost, no može biti veoma korisno i u ljetnim danima, kada čeznemo za postojanim tenom.

Maslinovo ulje
Foto: Unsplash

Maslinovo ulje sadrži visoku koncentraciju antioksidansa koji ublažavaju efekt UV zraka na našoj koži, no ono nas ne može u potpunosti zaštititi od sunca premda može biti puno korisnije od raznih proizvoda za sunčanje.

Proizvodi za sunčanje sadrže alkohol u sebi, koji stvara privremeni osjećaj hlađenja na koži, no dugoročno takvi proizvodi ostavljaju “nevidljive” negativne učinke na našoj koži, koji se manifestiraju tijekom godina, pa su tako prirodna ulja svakako bolja opcija.

Maslinovo ulje ima snažno hidratacijsko djelovanje i vašoj koži će svakako pružiti adekvatnu njegu, no pripazite da ga ne koristite kada sunce jako sija.

Nanesite tanki sloj maslinovog ulja ujutro ili predvečer i sunčajte se desetak minuta.

Sunčanje
Foto: Unsplash

Više informacija o tome kako se pravilno sunčati možete saznati ovdje.

Na ovaj način ćete izbjeći prekomjerno izlaganje suncu, a maslinovo ulje će nahraniti vašu kožu što će rezultirati prekrasnim preplanulim tenom. Ovakav način sunčanja može biti puno djelotvorniji od izlaganja Suncu kada ono najjače sija, odnosno u vremenskom periodu od 12 do 16 sati.

Korištenjem maslinovog ulja ne samo da ćete dobiti prekrasnu boju, nego će ona biti postojana čak i do nekoliko mjeseci poslije ljeta.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.25 / 5   12

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: maslinovo ulje za sunčanje, maslinovo ulje za tamnjenje, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu