Koji makeup odgovara vašem obliku očiju?

makeup za oci

Uskladite makeup s oblikom vaših očiju i prikrijte sitne nedostatke. Uz pomoć makeup-a oči možete vizualno povećati ili smanjiti, učiniti ih bližima ili širima… U svakom slučaju, uz nekoliko malih trikova možete učiniti puno za ukupni dojam te uskladiti crte vašeg lica.

Makeup za male oči

Ako imate male oči, osnovno pravilo kojeg se morate držati je korištenje svjetlijih nijansi koje će ih vizualno povećati. Izbjegavajte sve tamnije nijanse sjenila, kao i crnu olovku za oči. Umjesto toga, koristite sivu ili smeđu, a unutarnji rub donjeg kapka iscrtajte bijelom olovkom za oči. Ispod obrva nanesite highlighter ili bijelo odnosno sjenilo boje kože, a maskaru nanesite na gornje i donje kapke.

Makeup za velike oči

Velike oči istaknut će tamna sjenila u ljubičastoj, smeđoj ili boji trule višnje, no nanesite ih samo na donji dio kapka. Crna olovka savršeno će uokviriti i vizualno smanjiti oči. Nanesite ju na oba kapka kako biste ih istaknuli, a obavezno uz crnu maskaru (samo na gornjim kapcima). Tamnije sjenilo nanesite na vanjskom dijelu oka, a svjetlije na unutrašnjem.

Makeup za blizu postavljene oči

Ako je razmak između vaših očiju manji od veličine jednog oka, smatra se da imate blizu postavljene oči. Ako želite postići iluziju većeg razmaka, pri nanošenju sjenila za oči slijedite pravilo od svjetlijeg prema tamnijem. Na unutrašnji kut nanesite bijelo sjenilo za oči, a potom postupno koristite tamniju nijansu boje za koju ste se odlučili. Donji kapak iscrtajte bijelom olovkom kako biste oči učinili vizualno većima.

Makeup za široko razmaknute oči

Ako je razmak između vaših očiju veći od veličine jednog oka, smatra se da imate široko razmaknute oči. U tom slučaju, vrijedi obrnuto pravilo od blizu postavljenih očiju: na unutrašnji dio oka nanesite tamno sjenilo, a potom prelazite u svjetlije nijanse prema vanjskim rubovima oka, te nanesite olovku ili tuš za oči na oba kapka.

Makeup za azijatske oči

Azijatskim očima odgovaraju svjetlije nijanse, a osobito plave i sive. Sjenilo nanesite tako da najsvjetlije bude na unutrašnjem dijelu kapaka, a potom polako prelazite u tamnije nijanse. Nanesite što više maskare, a pripazite s olovkom za oči. Na donje kapke nanesite samo malu količinu olovke, a gornje možete naglasiti čak i tušem za oči. Preporučuju se jaki ruževi za usne koji savršeno pristaju osobama s ovim oblikom očiju.

Makeup za bademaste oči

Bademastim očima odgovara gotovo svaki način šminkanja, no naglasak bi trebao biti na vanjskom dijelu oka. Kako biste naglasili vaše oči, na tom području koristite tamnija sjenila, te nanesite veću količinu maskare i olovke odnosno tuša za oči. U unutrašnjem dijelu upotrijebite sjenila svjetlijih nijansi.

Naglašeni kapci

Ako imate izrazito naglašene kapke, preporučujemo korištenje nekoliko nijansi sjenila i to tako da su svjetlija u unutrašnjem dijelu oka, a tamnija na vanjskom dijelu. Svjetlije sjenilo nanesite samo na donji dio kapka, a tamnije lagano razvucite prema obrvama. Na ovaj način vizualno ćete smanjiti veličinu kapaka, a istaknuti oči.

Spušteni kapci

Ako imate spuštene kapke, lift efekt možete postići korištenjem svjetlijih sjenila i male količine za nijansu tamnijega na pregibu s unutrašnje strane oka. Osim toga, nanesite tuš za oči i rumenilo na vrh jagodice kako biste postigli simetričan izgled.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu