Kako povećati volumen kose?

frizure za dugu kosu

Lijepa i zdrava kosa, gusta i puna volumena, neizostavan je element zanosnog izgleda svake žene. Trgovine su prepune raznih preparata za povećanje volumena i sjaja kose, te njeno zdravlje i čvrstinu. No umjesto tih proizovoda u kojima ima kemijskih sastojaka, pokušajte isprobati ova prirodna rješenja za bolji volumen kose.

Aloe vera

Ovo je jedan sastojak koji radi čuda za kosu. Aloe vera u bilo kojem obliku, pomaže u povećanju volumena kose,a ujedno i smanjuje opadanje kose. Aloe vera gel vam pomaže da dobijete sjajnu i glatku kosu.Ona se može koristiti izravno ili se može koristiti kao šampon ako se pomiješa s kokosovim mlekom i uljem pšeničnih klica.

Kokosovo ulje

Najčešći i najbolje ispitan prirodni sastojak koji potiče rast kose i povećava njen volumen je kokosovo ulje. Ukoliko ovaj sastojak koristite dovoljno dugo i budete strpljivi, vaša kosa će postati jača, gušća i zdravija.

Ogrozd

Ogrozd je divlja biljka puna tvari koje imaju iznimno blagotvoran učinak na kosu, kožu i zube. On se može koristiti za kosu na način da plodove skuhate ili da ih ostavite preko noći u vodi, a da tu vodu iskoristite za ispiranje.

Izvor: Zdrava&sretna

Članak uređen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kako poboljsati kosu, volumen kose prirodno, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako povećati volumen kose?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Sve je ovo krasno i divno ali samo za one žene koje inače imaju prirodno zdravu i gustu kosu. Takvim sretnicama kosa izgleda predivno bez ikakvih pakunga i maski. A što će one žene koje imaju problema sa seboreičnim dermatitisom, pa im zbog toga kosa opada kao lišće u jesen i to opadanje se ne može spriječiti nikakvim preparatima. Već godinama naivno čekam da će možda neki genijalac pronaći lijek za tu dosadnu seboreju, ali sve mi je jasnije da se to nikada neće dogoditi. Kakvu masku stručnjaci savjetuju za kosu koju napadne svrbež, crvenilo i pretjerano ispadanje vlasi ? Što takvu kosu može učiniti lijepom i gustom ? Molim da mi netko ako zna odgovori koji pakung obnavlja kosu ako je zahvaćena seboreičnim dermatitisom ?!?. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

    • Pij sij od cveklo sekoj den (barem malo soljice), jadi po 2-3 klazici proklijala pcenica i pred mienje istrljaj go skalpot so ricinusovo ulje. NIKOGAS nema da ti pagja kosat, a od seborejata nema ni “S” da ostane. Provereno!!!