Kako nanijeti tuš za oči?

tus za oci

Želite li istaknuti oči, postići dramatičan pogled ili ih samo uokviriti, tuš za oči pravi je izbor. Različiti načini nanošenja, razne boje i stilovi omogućuju nam da u samo nekoliko trenutaka u potpunosti promijenimo izgled.

Provjerite kako, korak po korak, savršeno nanijeti tuš za oči:

1. Tehnika nanošenja

Postoje razne tehnike i stilovi nanošenja tuša za oči, koje su ponekad prava umjetnost. Ipak, najčešće je ona najjednostavnija potpuno dovoljna za isticanje očiju i postizanje dramatičnog izgleda.

Premda ponekad djeluje teško postići simetriju te iscrtati savršenu liniju, uz nekoliko malih trikova i nakon nekoliko pokušaja, to će vam vjerojatno polaziti za rukom kada god to poželite.

Donosimo vam najpopularnije tehnike nanošenja tuša za oči, koje su uz to vrlo jednostavne:

1. Nanesite tuš za oči tako da počnete od vanjskog ruba kapka, a potom idete prema unutrašnjosti.  Linija bi trebala biti najtanja u unutrašnjem dijelu oka, što ćete puno lakše postići ukoliko tuš za oči nanesete na ovaj način, ili ukoliko uz sam rub trepavica iscrtate točke, a potom ih spojite tušem za oči.

Ako već imate iskustva, možete započeti i u unutrašnjem dijelu, a potom u jednom potezu nastaviti liniju do vanjskog kuta oka.

oblik obrva

Nakon što ste nanijeli tuš za oči na kapke, izvucite crtu, koja se popularno naziva „flick“ i spojite ju s prethodno iscrtanom linijom, a potom ispunite unutrašnjost. 

2. Sljedeća tehnika nanošenja je nešto zahtjevnija i traži izrazito tanak kist za nanošenje, no na ovaj način, i uz malo eksperimentiranja, moguće je tuš za oči nanijeti na razne načine i tako u nekoliko minuta u potpunosti promijeniti stil.

Uz pomoć kista iscrtajte željni oblik, tako da počnete na vanjskom dijelu, a potom prema unutrašnjosti stanjujete crtu. Nakon toga, ispunite unutrašnjost i nanesite maskaru za oči.

Nanošenje tuša za oči

2. Stil nanošenja

Postoje razni stilovi nanošenja tuša za oči, koji se razlikuju ovisno o prigodi i osobnom ukusu. Ipak, tehnika nanošenja u osnovi je slična. Donosimo vam neke uobičajene stilove nanošenja tuša za oči, a na vama je da pronađete onaj koji vam najviše odgovara:

experimentiranje s bojama

3. Eksperimentirajte s bojama

Tuš za oči ne mora uvijek biti crne boje, isprobajte i one u drugim nijansama, sa šljokicama ili bez njih, a možete ih kombinirati i s olovkom za oči u boji.

Isto tako, u samo nekoliko trenutaka vaše sjenilo za oči možete pretvoriti u tuš i tako u trenu promijeniti izgled, a pritom uštedjeti.

Uzmite slanu otopinu, koju uobičajeno koristite za dezinfekciju i čuvanje leća za oči, i nakapajte nekoliko kapi. Potom uzmite kist i umočite ga u otopinu ( pazite da ne pretjerate), a potom u sjenilo prema vašem izboru. Na ovaj način, dobit ćete dugotrajni tuš, s kojim možete eksperimentirati sve dok ne pronađete boju koja vam odgovara.

tus u boji
Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tuš za oči, kako staviti tuš na oči, kako nanijeti tus, kako staviti tus, tus na ocima, kako staviti tus na male oci, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu