Coldrex Tablete- uputa o lijeku

coldrex-tablete

Sadržaj Upute:

 1. Što su Coldrex Tablete i za što se koriste
 2. Prije nego počnete uzimati Coldrex Tablete
 3. Kako uzimati Coldrex Tablete
 4. Moguće nuspojave
 5. Kako čuvati Coldrex Tablete
 6. Dodatne informacije

Cijena pakovanja Coldrex tableta je 43.35 kuna.

1. Što su Coldrex Tablete i za što se koriste

Coldrex Tablete služe za kratkotrajno ublažavanje simptoma gripe (influence) i prehlade. Među te simptome. se ubrajaju glavobolja, grozničavost, bol u mišićima zglobovima, djelomice ili posve začepljen nos, bolni sinusi i grlobolja. Sadržaj Coldrex tableta: paracetamol, kofein, fenilefrinklorid, terpin hidrat i askorbatnu kiselinu kao djelatne tvari. Paracetamol je analgetik (sredstvo protiv boli) i antipiretik (snižava tjelesnu temperaturu kad imate vrućicu). Prisutan je u najvećoj dozi. Kofein je snažan stimulator središnjeg živčanog sustava. Fenilefrinklorid je simpatomimetički dekongestiv koji odčepljuje nos i čini sinuse prohodnima, te time olakšava disanje. Terpin hidrat je ekspektorans koji pojačava bronhalnu sekreciju. Askorbatna kiselina (vitamin C) je uobičajeni sastojak kombiniranih lijekova za prehladu i gripu. Lijeku je dodana da nadomjesti vitamin C, koji se može izgubiti u ranim stadijima gripe i prehlade.

2. Prije nego počnete uzimati Coldrex Tablete

Upamtite, Coldrex Tablete sadrže paracetamol. Nemojte ih uzimati ni sa kojim drugim lijekom koji sadržava paracetamol. Coldrex Tablete sadrže dekongestiv te ih nemojte uzimati s bilo kojim drugim lijekom za gripu, prehladu ili začepljenost nosa. Nemojte uzimati lijek Coldrex Tablete ako:

 • ste alergični na paracetamol, kofein, fenilefrinklorid, terpin hidrat, askorbatnu kiselinu ili na bilo koji drugi navedeni sastojak lijeka,
 • imate poteškoća s bubrezima ili jetrom, pretjerano aktivnu štitnjaču, šećernu bolest, ili ako Vas liječnik nadzire zbog visokog krvnog tlaka ili srčane bolesti
 • imate nasljedni poremećaj apsorpcije šećera; jedna vrećica sadržava 4 g saharoze,
 • uzimate tricikličke antidepresive (npr. imipramin ili amitriptilin) ili lijekove za poteškoće sa srcem (uključujući beta-blokatore), ili ako uzimate (ili ste uzimali unutar zadnja dva tjedna) lijekove koji se nazivaju inhibitori monoaminooksidaze (MA01), a liječnik Vam ih je propisao radi depresije.

Kažite svom liječniku ako:

 • uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi, npr. varfarin,
 • uzimate kolestiramin, koji se koristi za snižavanje kolesterola u krvi, ili ako uzimate metoklopramid ili domperidon radi mučnine ili povraćanja,
 • ste na dijeti siromašnoj natrijem; jedna vrećica sadržava 0,12 g natrija.

Ako ste trudni ili dojite Kao i kada je riječ o ostalim lijekovima, ako ste trudni morate se posavjetovati s liječnikom prije nego što počnete uzimati Coldrex Tablete. U tom slučaju smijete uzimati ovaj lijek samo ako liječnik ocijeni da je to prikladno i nužno. Ako dojite, najbolje da se posavjetujete s liječnikom prije nego što počnete uzimati Coldrex Tablete. U tom se slučaju lijek obično smije uzimati. U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi s primjenom Coldrex Tableta obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Tekst se nastavlja na idućoj stranici 1 2

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.18 / 5   11

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: coldrex, coldrex tablete, coldrex cijena, koldreks, coldrex sastav, coldreks, koldreks tablete, Tablete za prehladu, coldrex uputstvo, coldrex nuspojave, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Coldrex Tablete- uputa o lijeku

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.