Praktični savjeti za uređenje kupaonice

Petrokov Lady glavna

Već dulje vrijeme kupaonica nije samo sporedna prostorija u domu. Prostor je to koji je s vremenom prerastao svoju prvobitnu funkciju i postao mjestom opuštanja, uživanja i ugađanja samome sebi nakon napornog dana. Bez obzira renovirate li postojeću ili krećete od nule ključno je pomiriti estetiku i funkcionalnost, po mogućnosti uz relativno niske troškove. Stoga je vrlo važno već na početku odabrati pravog partnera, poput tvrtke Petrokov, kako bi upravo ova prostorija postala vaše najdraže mjesto u domu, za opuštanje u kadi ili uživanje pod tušem.

Kako odabrati savršene pločice?

Pločice daju karakter i dubinu kupaonici, pa je njihov odabir jedan od najvažnijih u uređenju kupaonica. Manjim prostorima bolje odgovaraju neutralne boje i jednobojnost, a veliki prostori dopuštaju šarenilo i igru uzrocima. Podne pločice koje imitiraju kamen ili drvo, kombinacija velikih jednobojnih pločica i manjih s uzorkom te dizajn po uzoru na skandinavski jedan su od najvećih trendova posljednjih nekoliko godina, a Roca i Ragno keramičke pločice omogućit će da kupaonicu uredite točno onako kako ste zamislili.

Sanitarije koje privlače pažnju

Klasičan, vintage, moderan, minimalistički, rustikalan ili industrijski stil – kako zamišljate svoju idealnu kupaonicu? Klasika je bezvremenska, vintage dolazi s prizvukom nekih prošlih vremena, moderne kupaonice odišu komforom i modernim tehnološkim rješenjima, minimalistički stil traži stroge linije i jednostavne oblike. Ako ste u potrazi za komadom sanitarne keramike koji će odmah privući svu pažnju na sebe i kupaonici dati ona ‘wow efekt’ svakako bacite pogled na Scarabeo proizvode.  

Petrokov Grandera
Foto: Petrokov

Vječna dilema – kada ili tuš?

Kada ili tuš? Oko ove odluke uvijek se lome koplja, no pravilo je jednostavno: kade bolje odgovaraju većim kupaonicama, a walk in tuš odlično će uštedjeti prostor u malim kupaonicama. Ako imate mogućnost u vlastitoj kupaonici napravit pravu wellness oazu, Glass1989 kade tuš kabine će vas sigurno osvojiti, a Pe-Line proizvodi omogućuju najveću želju – pomiriti cijenu i zadovoljstvo.

Sve tajne kupaonskog grijanja

Odabir grijanja svakako je jedna od važnijih stavki. Podno grijanje osigurava optimalnu toplinu te ne stvara prašinu, ne zauzima previše prostora te je najbolji izbor za svaku kupaonicu. No, tu su i kupaonski radijatori čiji dizajn, poput IRSAP radijatora, pruža funkcionalnost, estetiku i uštedu prostora.

Uređenje po Feng Shui načelima

Prilikom uređenja kupaonice poštujte i neka osnovna načela Feng Shuija kako bi boravak u njoj, kao i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, bio znatno ugodniji. Naime, takvim uređenjem lakše ćete postići uspjeh, zdravlje, bogatstvo i sreću, a iz doma izbaciti negativnu energiju.

Petrokov Meridian
Foto: Petrokov

Povećajte pozitivno, a umanjite negativno – uvijek zatvarajte vrata od kupaonice, wc daska neka uvijek bude spuštena, odvode u tuš kabini, kadi i umivaoniku uvijek držite začepljenima, osim kada ih koristite. Da bi zadržali protok dobre energije, kupaonica uvijek treba biti čista i uredna, a pri tome će vam pomoći dobar odabir kupaonskog namještaja u Petrokov prodajnim mjestima u koji možete pospremiti sve sitnice.

Kupaonska ogledala s ormarićem najidealniji su odabir za male kupaonice, a vješalice i police neki su od pametnih dodataka koje jako volimo. Uređenje kupaonice zaokružite odabirom biljke, najbolje bambusa, jer će očistiti negativnu energiju u prostoru, a poželjno ga je staviti pored ogledala kako bi se sreća udvostručila.

Bez obzira na budžet, odabirom brojnih praktičnih kupaonskih dodataka i pametnog kupaonskog namještaja iz Petrokov poslovnica, svaka kupaonica lako postaje oazom wellnessa i uživanja.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Petrokov

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu