#UniteForAtopicEczema – Svjetski dan atopijskog dermatitisa

Svjetski dan atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis je kožna bolest koja uzrokuje suhu, ljuskavu i crvenu kožu, praćenu svrbežom. Može se pojaviti kod novorođenčadi, djece i odraslih. Liječi se primjenom sprecifičnih terapijskih protokola. Kronična narav bolesti, kao i činjenica da se manifestira na koži, može biti izvor stresa za bolesnika i njegovu obitelj, pogotovo ako se radi o djetetu.

Svjetski dan atopijskog dermatitisa obilježava se 14. rujna u svrhu promicanja svijesti o ovoj bolesti. Ove godine dan obilježavamo uz virtualnu panel raspravu o multidisciplinarnom pristupu u liječenju atopijskog dermatitisa uživo na Youtube kanalu i Facebook stranici Virtualne ordinacije (www.virtualna-ordinacija.com).

Raspravu pod nazivom “Izazovi liječenja atopijskog dermatitisa” pogledajte u utorak 14. rujna 2021. godine u 17 i 30 sati na društvenim mrežama Virtualne ordinacije – sveobuhvatnog zdravstvenog portala. Sudionice panel rasprave su: prim. dr. sc. Nives Pustišek, subspec. pedijatrijske dermatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb; dr. sc. Iva Dediol, spec. dermatologije i venerologije iz KBC Sestre milosrdnice i dr. sc. Helena Jerković, spec. kliničke psihologije iz KBC Sestre milosrdnice. Razgovarat će o izazovima liječenja atopijskog dermatitisa te najčešćim brigama bolesnika. 

Virtualna ordinacija ugošćuje liječnike različitih specijalizacija i druge zdravstvene djelatnike koji odgovaraju na najčešća pitanja i brige naših čitatelja. 

Virtualna ordinacija za atopijski dermatitis je dostupna na: https://www.virtualna-ordinacija.com/ordinacija/atopijski-dermatitis

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Virtualna ordinacija

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu