Osnovne tehnike samoobrane trebala bi znati svaka žena: Krav Maga Hrvatska radionicama podiže svijest o nasilju nad ženama i uči ih kako se zaštititi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Krav Maga Hrvatska organizirala je pokaznu vježbu samoobrane u sklopu projekta “#BeSafe”. Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja. Najčešće su napadi na žene počinjeni od strane poznatih napadača poput partnera i bivših partnera. Nažalost, žene često doživljavaju pokušaj razbojništva ili seksualnih napada.

Pročitajte članak “Profil nasilnika u obitelji – kako ga prepoznati?“.

Iz ovih bi razloga žene trebale imati barem osnovno znanje samoobrane. Najpopularnija metoda je Krav Maga koja obučava kako izbjeći, predvidjeti i spriječiti bilo koju vrstu nasilja i sukoba.

FOTO: Krav Maga Hrvatska

Irena Isomura, instruktorica i voditeljica ženskog ogranka Krav Maga Hrvatska, je istaknula:

Kako bismo dodatno doprinijeli prevenciji nasilja nad ženama i edukaciji šire populacije, organizirali smo projekt “#BeSafe” tijekom cijelog studenog. Besplatni su to trening seminari kroz koje želimo ženama pružiti osnovno znanje samoobrane, ali i onog još važnijeg – znanje o prepoznavanju, prevenciji, ranoj reakciji i neutralizaciji kada se nađemo u neželjenom sukobu. Već kroz zagrijavanje koristimo specifične setove vježbi i protokole kako bismo se fizički i mentalno pripremili za trening. Potom odrađujemo tehnike samoobrane koje uključuju i taktička postupanja, a sve to prati i neizostavni kondicijski dio koji utječe na snagu, izdržljivost i fleksibilnost.

Tehnike se brzo uče, vrlo su jednostavne i lako primjenjive. Poučavamo obranu od najčešćih situacija u kojima se žene mogu naći, poput pokušaja udaraca ili opasnih hvatova za ruku, kosu ili vrat. Na seminare nam najčešće dolaze studentice i zaposlene žene koje žele naučiti korake za uspješnu prevenciju napada, donositi odluke pod stresom, ali i prepoznati rane znakove konflikta te otkriti što mogu učiniti za vlastitu sigurnost.
FOTO: Krav Maga Hrvatska
FOTO: Krav Maga Hrvatska

Još se stignete prijaviti za nadolazeći vikend

Treninzi se provode u 13 gradova na više od 30 lokacija, a sudjeluju žene neovisno o predznanju, kondiciji ili formi. Provode ih licencirani treneri, koji osim redovne instruktorske edukacije, imaju završenu specijalizaciju.

Isomura je zaključila:

Žene kroz trening upoznaju svoje prednosti i mogućnosti. Uče kako rješavati stresne situacije što im daje sigurnost i mentalnu spremnost u svakodnevnim izazovima, ali i izravno utječe na jačanje njihova stava, ponašanja i samopouzdanja. I sama sam se u početku zainteresirala za Krav Magu kako bih naučila prepoznati signale opasnosti, reagirati brzo i instinktivno u slučaju napada. Znanje koje sam stekla kroz sve ove godine koliko održavamo radionice samoobrane i dalje s velikim entuzijazmom prenosim na polaznice kako bismo zajedničkim snagama proaktivno odgovorili na potencijalne napade i nasilje koje moramo osvijestiti kao društvo.
FOTO: Krav Maga Hrvatska

Dosad su besplatne trening seminare pohađale tisuće žena. Projekt “#BeSafe” ovog se mjeseca provodi na pet zagrebačkih lokacija, u Ivanić-Gradu, Čakovcu, Koprivnici, Splitu i Osijeku. Ostalo je još slobodnih mjesta ovog vikenda, a sve zainteresirane polaznice mogu se prijaviti na službenoj stranici krav-maga.hr.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Krav Maga Hrvatska.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Krav Maga Hrvatska

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu