Održane radionice EU projekta Bijeli štap u mojoj obitelji

Bijeli štap u mojoj obitelji

Bijeli štap u mojoj obitelji“ projekt je Hrvatskog saveza slijepih kojem je cilj povećati socijalnu uključenost djece s oštećenjem vida te osnažiti članove njihovih obitelji putem radionica koje provode vrsni stručnjaci. Radionice se odvijaju istovremeno za tri ciljane skupine – roditelje, djecu s oštećenjem vida te njihovu braću i sestre što zahtijeva kompleksan i interdisciplinaran pristup. Drugi ciklus radionica održan je od 25.08. do 31.08.2021. u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu slijepih “ERKS“ u Premanturi.

Na radionicama je sudjelovalo 21 dijete i 18 roditelja iz cijele Hrvatske. Djeca s oštećenjem vida sudjelovala su na kreativnim radionicama koje su provele stručne suradnice, edukacijske rehabilitatorice Dora Švigir i Petra Sabolek. Članovi njihovih obitelji sudjelovali su na psihološko – edukativnim radionicama za roditelje, braću i sestre bez oštećenja vida koje su  provele doktorice znanosti s dugogodišnjim iskustvom u pružanju psihološke podrške Anita Lauri Korajlija i Eva Anđela Delale.  

Suradnja s volonterkama Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu

Radionice Bijeli štap
Foto: Hrvatski savez slijepih

Radionice za roditelje obuhvaćaju i dramske radionice koje se provode pod vodstvom ravnatelja Dramskog studija “Novi život“, Vojina Perića, te radionice smijeha koje provodi stručna suradnica Danijela Biondić – Vidaković. U pripremi i provedbi projektnih aktivnosti sudjelovale su i stručnjakinje iz Hrvatskog saveza slijepih Antonija Papić (voditeljica projekta), izvoditeljice Martina Blažević, Lovorka Horvačić te Anita Lukić iz partnerske organizacije. Vrijedan doprinos provedbi i prilagodbi aktivnosti za djecu prema individualnim potrebama, mogućnostima i željama pružile su volonterke Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt „Bijeli štap u mojoj obitelji  je počeo 2020. godine i trajat će do 1. svibnja 2022. godine, a obuhvaća mobilni tim stručnjaka za 12 ciljanih županija, edukacijske i kreativne radionice za djecu i roditelje te edukaciju stručnjaka koji rade s djecom s oštećenjem vida. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a partner na projektu je Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek“.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatski savez slijepih

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Održane radionice EU projekta Bijeli štap u mojoj obitelji

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.