Vježbe za struk – kako smanjiti struk uz pomoć prehrane i vježbi

vjezbe za struk naslovna

U vrijeme kada je figura pješčanog sata hourglass ponovno popularna i poželjna za žene, mnoge posežu za često nezdravim i bolnim načinima za redukciju struka jer ne znaju kako smanjiti struk drugačije. Oni sežu od nošenja korzeta koji je stoljećima stvarao respiratorne probleme, do odstranjivanja rebara operacijama.

Ako tražite način kako smanjiti struk ili ga definirati, nema razloga da se patite nošenjem steznika ili korzeta. Dovoljno je dnevno izdvojiti 15 minuta za vježbe koje će vam pomoći u sagorijevanju masti, očvršćivanju mišića i sužavanju struka.

U nastavku vam donosimo 5 jednostavnih vježbi za uži struk koje možete raditi kod kuće. Vježbe radite 4-5 puta tjedno, po 3 seta.

Savjeti prije početka vježbi za tanak struk

Nije dovoljno samo vježbati do besvijesti kako biste dobile ravan trbuh i maleni struk. Potrebno je vježbanje kombinirati sa zdravim navikama u životu da bi vježbe bile učinkovite.

Više informacija o vježbama za ravan trbuh potražite ovdje.

Kako bi vježbe imale što bolji efekt, vodite računa o prehrani te nastojite da ona bude što zdravija i uravnoteženija. Pokušajte unositi više proteina, vlakana i zdravih masti, te jedite dosta voća i povrća. Dnevno popijte barem 2.7 L vode te se klonite brze hrane i grickalica. Jedite više manjih obroka dnevno, kako biste bili siti kroz dan.

Uz dolje navedene vježbe možete raditi i druge vježbe koje vam mogu pomoći u mršavljenju, a samim time i postizanju uskog struka. Kardio vježbe kao što su trčanje, plivanje i plesanje olakšavaju sagorijevanje masti i mogu vam značajno pomoći ako želite uži struk. Također bi vam mogle biti od pomoći i vježbe za ravan trbuh kako bi ojačale mišiće abdomena.

Vježba 1.

Za ovu vježbu poželjno je imati male bućice, ali možete i bez njih. Ako koristite bučice, primite u svaku ruku po jednu iste težine. Stanite uspravno i polako desnu ruku počine spuštati prema dolje, naginjući se tom stranom struka na desno.

Vratite se u uspravan položaj i ponovite s lijevom stranom. Ponovite 10 puta na svakoj strani.

vjezba za struk 1

Vježba 2.

Za ovu vježbu potrebna vam je ravna šipka. Stavite šipku na ramena i ruke preko nje. Noge raširite u razinu ramena i stanite uspravno, pogledom prema naprijed. Polako okrećite struk s lijeva na desno i s desna na lijevo.

vjezba za struk 2

Vježba 3.

Sjednite na stražnjicu, nogama ispruženim ispred sebe. Podignite noge malo iznad poda. Možete (ali ne morate) u rukama držati bučice ili loptu (spojite dlanove ako ne koristite niti jedno).

Gornjim dijelom tijela se okrenite na desnu stranu, držeći noge u istom položaju. Vratite gornji dio tijela u prvotni položaj, pa ga okrenite na lijevu stranu. Ponovite 10-15 puta na svakoj strani.

vjezba za struk 3

Vježba 4.

Stanite u položaj četveronošca. Desnu ruku stavite na potiljak glave. Podignite desno koljeno i privucite ga desnom laktu.

Vratite se u prvotni položaj i ponovite s lijevim koljenom i laktom. Ponovite 10 puta na svakoj strani.

vjezba za struk 4

Vježba 5.

Legnite ravno na desnu stranu tijela tj. na desni bok. Pridignite se gornjim dijelom tijela, oslanjajući se na desni lakat.

Podignite zdjelicu, ostavljajući spojena stopala na podu. Ostanite 30-60 sekundi u tom položaju, pa promijenite stranu i ponovite vježbu.

vjezba za struk 5

Vježbe za uži struk – video

Ako želite dodatne informacije o vježbama i načinima kako smanjiti struk, pogledajte video u nastavku.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.56 / 5   9

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu