Najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj: Imamo popis za nezaboravnu avanturu i dobru tjelovježbu

Najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj

Hrvatska brzo postaje najbolji izbor za ljubitelje biciklizma diljem Europe, zbog svojih prekrasnih krajolika i obilja biciklističkih ruta dostupnih tijekom cijele godine. S obalom koja se proteže 1.777 km i s više od 1.200 otoka, najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj su stvorene za one koji traže slikovite avanture.

Istraživanje Hrvatske biciklom nudi mnoštvo mogućnosti, od poznatih turističkih mjesta do skrivenih dragulja koji čekaju da budu otkriveni.

Najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj

Evo koje su najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj.

Hvar

Otok Hvar, poznat po svojem živahnom noćnom životu, nudi i mirne zabačene staze koje vijugaju kroz polja divljeg cvijeća i lavande te borove šume.

Ruta UNESCO-a 704 popularan je izbor, proteže se 23 km od Jelse do grada Hvara, a nudi mješavinu brdovitog terena i slikovitog krajolika.

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet, smješten u dalmatinskoj regiji, ima očaravajuću petlju oko dva slana jezera, koja je obavijena bujnim zelenilom. Ova obiteljska ruta prikazuje tirkizno more, zlatne plaže i povijesna mjesta poput crkve i samostana iz 12. stoljeća.

Istraživanje Hrvatske biciklom nudi mnoštvo mogućnosti
FOTO: Shutterstock

Istra

Istra, dom najvećeg jadranskog poluotoka, može se pohvaliti bogatom mješavinom talijanskog utjecaja, rimske arhitekture i ukusne kuhinje. Trasa željezničke pruge Parenzana, koja se proteže 78 km između Buja i Poreča, nudi uvid u rustikalni šarm Istre i domaćin je impresivnih tura lova na tartufe u selu Motovun.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka, smješten u srednjoj Dalmaciji, osvaja kaskadnim slapovima te raznolikom florom i faunom. Izazovna petlja Nacionalnog parka Krka obuhvaća 56 km, vodeći bicikliste kroz prekrasne krajolike i manje posjećena područja.

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija služi kao središte za ljubitelje biciklizma, s 4.000 km raznolikih ruta, uključujući poznatu stazu Igre prijestolja u Splitu.

Istraživanje mjesta poput Dioklecijanove palače i tvrđave Klis dodaje kulturnu dubinu iskustvu vožnje biciklom.

Konavoska dolina

Konavoska dolina, skriveni dragulj, nudi četverosatno putovanje makadamskom stazom s panoramskim pogledom na planine i prirodu. Biciklisti mogu uroniti u bogatu povijest regije, uživajući u zaustavljanjima na mjestima kao što su franjevački samostan i crkva iz 15. stoljeća, dok kušaju lokalne delicije.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu