Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?

Kad probava stane Što piti da se tijelo opet pokrene

Usporena probava nije rijedak problem – dapače, većini nas se povremeno dogodi da tijelo jednostavno “zakoči”.

Umor, stres, sjedilački način života i neredovita prehrana samo su neki od razloga zbog kojih crijeva rade sporije nego što bi trebala. No, što kad prirodni ritam probave prestane funkcionirati i osjećaj težine postane svakodnevnica? Odgovor se često krije u – čaši vode.

Točnije, u čaši Donata, prirodne mineralne vode jedinstvenog sastava koja već stoljećima pomaže ljudima da ponovno uspostave ravnotežu u tijelu i pokrenu probavu na potpuno prirodan način.

Kako piti Donat kod zatvora
FOTO: Donat

Zašto Donat djeluje?

Donat je posebna prirodna mineralna voda koja sadrži sulfate, bikarbonate i magnezij – kombinaciju koja učinkovito potiče rad crijeva.

Njegov ključni sastojak, magnezijev sulfat (poznat i kao gorka sol), djeluje kao blagi osmotski laksativ. To znači da privlači vodu u crijeva, povećava njihov sadržaj i tako potiče prirodne kontrakcije – odnosno peristaltiku.

Za razliku od sintetskih laksativa, Donat ne nadražuje crijeva i ne stvara ovisnost. Djeluje nježno, ali učinkovito, pomažući organizmu da se prirodno oslobodi nakupljenih tvari i ponovno uspostavi ravnotežu.

Kako piti Donat kod zatvora?

Ključ uspjeha kod Donata leži u pravilnom načinu konzumacije. Iako zvuči jednostavno, temperatura, količina i vrijeme pijenja čine veliku razliku. Evo kako ga piti ako se borite s usporenom probavom ili zatvorom:

  • najbolji učinak postiže se kada Donat pijete ujutro natašte – 0,2 – 0,3 l toplog Donata; zagrijte ga na temperaturu otprilike 37 °C; tako će ishlapiti dio ugljikovog dioksida koji može izazvati nadimanje kod osjetljivih osoba, a i učinak će biti brži
  • prije večere popijte još 0,2 l sobne temperature, i to brzo, a ne u malim gutljajima; na taj način potaknut ćete prirodno pražnjenje crijeva i olakšati probavu.

Ovaj režim možete provoditi svakodnevno i dugoročno, bez straha od navikavanja ili negativnih posljedica.

Za najbolje rezultate pijte Donat topao i natašte
FOTO: Donat

Što kaže znanost?

Učinkovitost Donata nije samo stvar tradicije – kliničko istraživanje iz 2015. godine potvrdilo je da redovita konzumacija Donata potiče probavu i poboljšava konzistenciju stolice. Sudionici studije koji su svakodnevno pili 0,5 l Donata imali su 50 % poboljšanje probavne funkcije bez ikakvih nuspojava.

Zahvaljujući prirodnoj i jedinstvenoj kombinaciji minerala, Donat pomaže tijelu da ponovno preuzme kontrolu nad probavom – na potpuno prirodan način.

Kad tijelo opet “prodiše”

Probava nije samo proces – ona je ritam života. Kad taj ritam stane, sve u tijelu postaje teže – od raspoloženja do koncentracije. Zato je vraćanje prirodne ravnoteže prvi korak prema boljem osjećaju.

Čaša toplog Donata ujutro može postati mali, ali moćan ritual kojim svaki dan započinjete laganije, zdravije i s više energije.

Savjet za kraj: Za najbolje rezultate pijte Donat topao i natašte, da bi njegovi minerali mogli djelovati na crijeva bez ometanja. Pijenje Donata kombinirajte s pravilnom prehranom i zdravim načinom života – jer zdravlje uvijek počinje iznutra.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Donat po najvišim profesionalnim standardima.

 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Donat

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu