Zelena krem juha od graška i ostalih ‘zelenjava’
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Ova okrepljujuća juha koja ima boju wimbledonskog travnjaka idealna je za obnavljanje energije i kao ukusno predjelo.
Sastojci:
- 40 dag graška (zamrznutoga ili iz konzerve),
- 15 dag špinata,
- zeleni dio 1 poriluka,
- 10 dag krumpira,
- 10 dag mljevenih oraha + 7 dag polovica,
- 1 češanj češnjaka,
- 2 svežnjića peršinovih grančica,
- margarin,
- sol, papar
Priprema:
- Oljuštiti češnjak.
- Pristaviti u litri vode svježi ili zamrznuti grašak (konzervirani dodati kad se skuha drugo povrće), češnjak, luk, probrani špinat, oguljene narezane krumpire i poriluk.
- Dodati oprani peršin (sačuvati nekoliko listića za ukras), posoliti, popapriti i kuhati da sve omekša. Neka se ohladi.
- Polovice oraha narezati. U mlaku juhu dodati ocijeđeni grašak iz konzerve i samljeveni orah.
- Zatim povrće i juhu smiksati u kašu. Juhu po želji razrijediti sojinim mlijekom, pa prokuhati i naposljetku umiješati margarin.
- Ukrasiti nasjeckanim orasima i peršinovim listićima.
- Uživati u juhi 🙂
Dobar tek.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: