Tijesto za pizzu s bezglutenskim brašnom koje radi Adrijana
- Budite prvi i komentirajte!
- 2 min čitanja
![Tijesto za pizzu s bezglutenskim brašnom](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2025/02/Tijesto-za-pizzu-s-bezglutenskim-brasnom.jpg?x38585)
Kada je Adrijana, strastvena kuharica koja je prošla kroz mnoge izazove bezglutenske prehrane, prvi put napravila svoj bezglutenski kruh, nije mogla ni zamisliti kako će s vremenom naučiti napraviti i savršeno tijesto za pizzu s bezglutenskim brašnom.
Njezina priča je priča o upornosti, učenju na vlastitim pogreškama i, na kraju, velikoj ljubavi prema hrani koja ne sadrži gluten. Sada, kroz svoj blog Bezglutenska radost, Adrijana dijeli bezglutenske recepte i tako pomaže drugima da uživaju u hrskavoj i ukusnoj pizzi bez straha od glutena.
Tijesto za pizzu s bezglutenskim brašnom – dva recepta
Ako ste i vi ljubitelj pizze, ali morate se pridržavati bezglutenske prehrane, tijesto za pizzu s bezglutenskim brašnom je pravi izbor za vas.
![bezglutensko tijesto za pizzu](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2025/02/bezglutensko-tijesto-za-pizzu.jpg?x38585)
![Sourdough pizza - bez glutena](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2025/02/Sourdough-pizza-bez-glutena.jpg?x38585)
Sourdough pizza – bez glutena
Za ljubitelje pizze koji traže zdraviju, bezglutensku verziju, ovaj recept za sourdough pizzu donosi savršenu ravnotežu između okusa i teksture.
Sastojci:
- 460 g bezglutenskog brašna
- 2 čajne žličice soli
- 150 g startera
- 400 ml tople vode.
Premaz za tijesto:
- malo maslinovog ulja.
Priprema:
- U veću zdjelu stavite brašno te dodajte sol i starter.
- Pripremite vodu i odmah je dodajte u brašno i sve miješajte kuhačom.
- Kad vam se sve poveže, prelijte malo maslinovog ulja po tijestu te još jednom sve izmijesite.
- Tijesto oblikujte i stavite u zdjelu koju omotajte prozirnom folijom.
- Ostavite tijesto u hladnjaku da fermentira sedam sati.
- Kad je tijesto spremno, podijelite ga na dva dijela – od ove količine dobit ćete dvije pizze.
- Nauljite ruke te rasprostranite tijesto u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
- Nadjev stavite po želji.
- Pecite na 250 °C 10 – 12 min.
![bezglutenska pizza Adrijane Bručić](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2025/02/bezglutenska-pizza-Adrijane-Brucic.jpg?x38585)
Pizza my way
Ako želite pizzu prilagoditi svojem ukusu, ovo tijesto je savršena baza za vašu kulinarsku kreativnost.
Sastojci za tijesto:
- 350 g bezglutenskog brašna
- 100 ml ulja
- 1 čajna žličica soli.
Sastojci za kvasac:
- 250 ml tople vode
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 čajna žličica šećera
- 1 čajna žličica brašna.
Priprema
- U veću zdjelu stavite toplu vodu, jednu vrećicu suhog kvasca, čajnu žličicu šećera i čajnu žličicu brašna. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se kvasac digne.
- Kad je kvasac spreman, zamijesite tijesto – prvo dodajte ulje i brašno, a zatim dodajte sol i ostatak brašna.
- Ostavite tijesto na toplom 10 – 15 minuta da se digne pokriveno krpom.
- Tijesto stavite na papir za pečenje te ga oblikujte.
- Nadjev stavite po želji.
- Pecite na 250 °C 10 – 12 min.
Adrijanina priča i njezini recepti inspiriraju sve koji žele uživati u ukusnim bezglutenskim jelima. Ako ste i vi u potrazi za novim idejama i savjetima za bezglutensku prehranu, posjetite njezin blog Bezglutenska radost i zapratite je za još recepata koji spajaju zdravlje i ljubav prema hrani.
Pročitajte i ove članke:
- Bezglutenske krafne: Tražili ste ih, evo ih! Adrijana koja boluje od celijakije dijeli recept za mekane i sočne krafne bez glutena
- Bezglutenska čokoladna torta: Food blogerica Adrijana s vama dijeli jednostavan recept za najdražu čoko slasticu
- Slatki kruh s jagodama: Sezonski i bez glutena! Adrijana, vlasnica bloga Bezglutenska radost, s nama dijeli jednostavan proljetni recept.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
![Proces oporavka nakon virusnih infekcija zahtijeva više od same borbe protiv simptoma](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2025/02/Proces-oporavka-nakon-virusnih-infekcija-zahtijeva-vise-od-same-borbe-protiv-simptoma-360x220.jpg?x38585)
5 ayurvedskih savjeta za oporavak nakon virusne infekcije
- Suzana Mussiow
- 6 min čitanja
- Pizza my way. Bezglutenska Radost.
- Sourdough pizza – bez glutena. Bezglutenska Radost.