Ovo je trik s TikToka za savršene kovrče bez topline

Ovo je trik s TikToka za savršene kovrče bez topline

Koristite li često alate za toplinsko oblikovanje za uvijanje kose? Iako se mogu činiti praktičnima, s vremenom mogu oštetiti vašu kosu i uzrokovati lomljenje. Srećom, postoje metode bez topline za postizanje prekrasnih kovrča, a jedna od njih postaje sve popularnija na TikToku – plopping.

Što je plopping?

Plopping je tehnika koja čuva definiciju kovrča tijekom sušenja kose. To uključuje stavljanje mokre kose na ručnik od mikrovlakana ili majicu kratkih rukava, umotavanje i ostavljanje da se osuši na zraku.

Ova metoda pojačava kovrče i volumen kose.

Kako ploppati?

Slijedite ove korake:

  • operite i njegujte kosu – koristite proizvode bez sulfata za čišćenje i njegu kose, češljajte je prstima ili češljem sa širokim zupcima
  • nanesite proizvode za oblikovanje – iscijedite višak vode i prstima nanesite regenerator koji se ne ispire, ulje i kremu
  • plopping – položite ručnik ili majicu, preokrenite glavu i nježno spustite kosu na tkaninu; omotajte ga i pričvrstite oko glave
  • pričekajte – držite kosu zamotanu najmanje 20 minuta, ili dulje ako je moguće, kako biste dopustili da se kovrče formiraju.
Srećom, postoje metode bez topline za postizanje prekrasnih kovrča, a jedna od njih postaje sve popularnija na TikToku - plopping.
FOTO: Shutterstock

Prednosti ploppinga

Plopping pomaže vašim kovrčama da zadrže vlagu i smanjuje kovrčanje korištenjem glatkijih tkanina koje suše kosu nježnije od tradicionalnih ručnika. Skraćuje vrijeme sušenja i proizvodi “voluminozne”, dobro definirane kovrče bez oštećenja toplinom.

Tko može ploppati?

Iako ova metoda najbolje funkcionira za valovitu i kovrčavu kosu, može koristiti i za ravnu ili kovrčavu kosu tako što dodaje volumen ili smanjuje skupljanje.

Ostale metode kovrčanja bez zagrijavanja su sljedeće:

  • pletenje – pletenje vlažne kose preko noći stvara opuštene valove
  • uvijači za kosu – omotajte kosu oko uvijača za voluminozne kovrče
  • kovrče pojasa za kućni ogrtač – pojasom za kućni ogrtač omotajte vlažnu kosu i ostavite preko noći
  • čarape – omotajte kosu oko čarapa.

Ove metode nude jednostavnu alternativu alatima za oblikovanje toplinom, čime promiču zdraviju kosu, a istovremeno stvara prekrasne kovrče. 

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Kungu, L. (2024). Get Perfect Curls Without Heat: The Secret Hair Plopping MethodHealthnews.
  2. Jordan, A. i Malzahn, C. (2023). How to Plop Hair for Picture-Perfect CurlsGood Housekeeping.
  3. Jackson, A. E. (2021). How to Plop Your HairPattern.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu